OPERA BRAȘOV – Festival Internațional de Operă, Operetă și Balet – ediția a X-a 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-brasov-festival-international-de-opera-opereta-si-balet-editia-a-x-a-2012/

  CONSILIUL LOCAL BRAŞOV    PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAŞOV FESTIVALUL INTERNAŢIONAL de OPERĂ, OPERETĂ şi BALET 2012 – Ediţia a X-a-     Sâmbătă, 20 octombrie 2012, ora 18.30, Sala Operei BĂRBIERUL DIN SEVILLA Operă de G. Rossini Dirijor: GIUSSEPPE CARANNANTE (Italia) Regia: CARMEN DOBRESCU Cu: ASINETA RĂDUCAN, GABRIELA HAZARIAN, ROBERT NAGY, MARIAN POP (Austria), ŞTEFAN SCHULLER […]

Un articol de |2 noiembrie 2012

 

CONSILIUL LOCAL BRAŞOV    PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAŞOV


FESTIVALUL INTERNAŢIONAL de

OPERĂ, OPERETĂ şi BALET 2012

– Ediţia a X-a-

 


 

Sâmbătă, 20 octombrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

BĂRBIERUL DIN SEVILLA

Operă de G. Rossini

Dirijor: GIUSSEPPE CARANNANTE (Italia)

Regia: CARMEN DOBRESCU

Cu: ASINETA RĂDUCAN, GABRIELA HAZARIAN, ROBERT NAGY,

MARIAN POP (Austria), ŞTEFAN SCHULLER (Opera Naţională Bucureşti),

MARCEL ROŞCA (Germania), MARIAN REŞTE, AUREL ARON

Corul, Baletul şi Orchestra Operei Braşov

Preţ bilete: 40 lei; 30 lei


Sâmbătă, 27 octombrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

VĂDUVA VESELĂ

Operetă de Fr. Lehar

Dirijor: DOREL MUNTEANU

Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU

Invitaţi surpriză, alături de soliştii, corul, baletul şi orchestra Operei Braşov

Preţ bilete: 30 lei; 20 lei


Sâmbătă, 3 noiembrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

GALA MUZICII MAGHIARE

– Fragmente muzicale din opere şi operete maghiare –

Dirijor: INCZE GERGELY KATALIN (Opera Maghiară Cluj-Napoca)

Îşi dau concursul solişti ai Operei Maghiare din Cluj şi ai Operei Naţionale Române din Cluj

Orchestra şi Baletul Operei Braşov

Preţ bilete: 40 lei; 30 lei


Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

MAREA GALĂ A FESTIVALULUI

Dirijor: DOREL MUNTEANU

Invitaţi din Elveţia şi Austria

Soliştii, Corul, Baletul, Orchestra Operei Braşov

          Preţ bilete: 40 lei; 30 lei


Sâmbătă, 17 noiembrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

SEARA DE BALET

– De la baletul clasic la cel modern –

Îşi dau concursul prim-balerini ai Operei Naţionale Bucureşti

Preţ bilete: 30 lei; 20 lei

 


Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

Duminică, 25 noiembrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

 

Premieră

MADAMA BUTTERFLY

Operă de G. Puccini

Dirijor: TRAIAN ICHIM

Regia: ANDA TĂBĂCARU-HOGEA

Scenografia: RODICA GARŞTEA

Preţ bilete: 40 lei; 30 lei


OPERA BRASOV 2

Abonamente Festival: 180 lei pentru 6 spectacole (Bărbierul din Sevilla, Văduva veselă, Gala muzicii maghiare, Marea Gală a Festivalului, Seara de balet, şi una dintre premierele cu Madama Butterfly).

 

Biletele pentru Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, ediţia a X-a, se pot procura de la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.

Program: Marţi – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

 

09
/06
/17

„Mă simt jenată când aud laude”, spune actriţa Tora Vasilescu într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, realizat la Cluj-Napoca. Ea va primi Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Gala de închidere care va avea loc sâmbătă seară.

09
/06
/17

Teatrul Metropolis prezintă în luna iunie spectacolul „Secretul doctorului Honigberger” după Mircea Eliade, în regia lui Dragoș Galgoțiu, spectacol ce va face parte din seria teatrală „Misterele Bucureștiului”. Premiera spectacolului va avea loc miercuri 14 iunie 2017,de la ora 19:00.

09
/06
/17

Renumitul regizor, scenarist și producător austriac Ulrich Seidlvine la TIFFcu cel mai nou film al său.Safari va fi proiectat în prezența sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de o discuție despre film.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

09
/06
/17

De Staat este o trupă olandeză de rock alternativ, ce a debutat în 2009 cu albumul „Wait for Evolution” și, la scurt timp după aceea, a fost prezentă pe toate scenele importante din Olanda și la festivaluri precum Lowlands și Pinkpop, iar la nivel internațional, la festivalurile Sziget și Glastonbury. În 2013 au lansat albumul „I_CON”, care a primit premiul Edison, cel mai prestigios premiu în materie de muzică din Olanda.

09
/06
/17

CINEPUB prezintă la TIFF Proiecția Specială Să mori rănit din dragoste de viață (regia: Mircea Veroiu), oferă Premiul Publicului în cadrul Zilelor Filmului Românesc și sprijină secțiunea Umbre-Scurtmetraje (Shadows Shorts) prin conceptul creativ al campaniei de promovare si producerea video-ului de promovare.

08
/06
/17

“Karamazovii” de Horia Lovinescu și Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, adaptare a romanului “Frații Karamazovi” de F.M. Dostoievski este cea de-a cincea premieră propusă de Teatrul Mic în această stagiune, după poemul teatral rock, ”Deșteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache și pe muzica live a trupei FiRMA; ”Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag; “Familia Fără Zahăr”, în regia lui Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional Replika și ”Singularity”, coproducție cu Teatrul de Artă București, în regia Marianei Cămarășan.

08
/06
/17

Între 20-27 mai, Buzăul a devenit scena Festivalului ”Buzău Iubește Teatrul”, un ”nou festival vechi” împrospătat cu un nume și un concept de organizare nou. Spectacole dintre cele mai noi și apreciate din București, dar și două spectacole din Piatra Neamț și Suceava, o secțiune pentru studenți și alta pentru copii, spectacole de stradă și conferințe. L-am prins pe foarte activul director Adrian Găzdaru în mijlocul festivalului și l-am rugat să-și tragă puțin sufletul și să ne povestească despre FBIT.

08
/06
/17

Vineri, 9 iunie 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio propune un concert inedit la Sala Radio, la granița între simfonic, jazz și ritmuri de tango argentinian, avându-l ca invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați saxofoniști de origine greacă, Theodore Kerkezos.

07
/06
/17

Festivalul Internațional de Film NexT (22-26 iunie) găzduiește pentru cel de-al 8-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu vârste între 4 și 10 ani. În mod similar edițiilor anterioare, proiecția filmelor va fi urmată de jocuri derivate din temele și personajele scurtmetrajelor proiectate.

07
/06
/17

Într-o zi de 8 iunie (2007) se stingea din viață, pe un pat de spital, suferind de ciroză, Adrian Pintea. Avea doar 53 de ani, o vârsta la care ar mai fi avut multe de spus în teatru și film. Actorul a plecat din această lume neîmplinindu-și un vis.

06
/06
/17

TEATRU „Artists Talk”, spectacol de Gianina Cărbunariu, se joacă la ARCUB. A fost o revelație a acestei stagiuni. Artiștii – Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir – sunt printre cei mai buni din țara noastră, și o demonstrează din nou.

06
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Puține sunt domeniile unde românii, în țară sau în străinătate, să nu se fi manifestat deplin, să fi ”făcut dâră” în domeniu ori să ajungă chiar înainte-mergători. Vlaicu Ionescu (1922-2002) a urmat filosofia la București, apoi Conservatorul de muzică și Școala de pictură bisericească a Patriarhiei.