Opera Comică pentru Copii prezintă două spectacole de balet: „Frumoasa din Pădurea Adormită“ şi „Cenuşăreasa“
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-va-asteapta-la-doua-spectacole-de-balet-nemuritoare-frumoasa-din-padurea-adormita-si-cenusareasa/

Sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19.00, puteţi vedea „Frumoasa din Părdurea Adormită“, un spectacol de balet după celebrul basm al lui Charles Perrault, în viziunea adaptată pentru copii de către coregraful Mihai Babuşka.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19.00, puteţi vedea „Frumoasa din Părdurea Adormită’’, un spectacol de balet după celebrul basm al lui Charles Perrault, în viziunea adaptată pentru copii de către coregraful Mihai Babușka.

Opera Comică pentru Copii continuă să dăruiască surprize publicului şi să aducă zâmbetul pe chipul spectatorilor mici şi mari şi în timpul vacanţei.

Cei care se vor afla la sfârşit de săptămână în Bucureşti au acum o plăcută variantă de petrecere a timpului liber: artiştii Operei Comice Pentru Copii vă aşteaptă în Parcul Crângaşi din capitală la spectacole de balet.

În distribuţie îi veţi vedea pe artiştii Operei Comice Pentru Copii: Alis Birjovanu, Alexandra Corneanu, Andreea Soare, Theodora Munteanu, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Robert Ştefu, Daniel Manea, Mihai Pricope, Andrei Dogaru, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga, Valentin Racoveanu.

Cenușăreasa îi vizitează pe copii

Duminică, 28 iulie, tot de la ora 19.00, în acelaşi parc bucureştean, puteţi vedea un alt spectacol de balet apreciat pe scena Operei Comice Pentru Copii: „Cenușăreasa’’ (foto sus), în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu.

Îi veţi revedea pe artiştii: Alis Birjovanu, Alexandra Corneanu, Andreea Soare, Mircea Ioniţă, Claudia Iagăr, Mihai Pricope, Andy Ardeleanu, Ionuţ Birjovanu, Daniel Manea, Octavian Iuga, Roberta Enişor.

Scenografia ambelor spectacole îi aparţine Vioricăi Petrovici, ilustraţia muzicală este realizată de Alexandru Istrate, iar asistent maestru de balet este Cătălin Caracaş.

Stagiunea estivală susţinută în luna iulie de Opera Comica Pentru Copii în Parcul Crângaşi a debutat în data de 6 iulie cu „Scufiţa Roşie”, întreaga serie de spectacole fiind prezentată colaborare cu Centrul Cultural European Sector 6.

Info:

Intrarea la evenimentele prezentate de Opera Comică Pentru Copii este liberă.

Pentru mai multe detalii despre producţiile Operei Comice pentru Copii, vă invităm să consultaţi site-ul operacomica.ro.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).