Opera Comică pentru Copii va prezenta seria de spectacole „Romania – Land of my heart“ în Turcia şi în Bulgaria
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-va-prezenta-seria-de-spectacole-romania-land-of-my-heart-in-turcia-si-bulgaria/

În perioada 29 august – 2 septembrie 2013, artiştii Operei Comice din Bucureşti (Director Fondator: Smaranda Oţeanu Bunea) sunt invitaţi să participe la International Kepez Peace Folkdance Festival 2013 din Turcia.

Un articol de Andrada Văsii|27 august 2013

În perioada 29 august – 2 septembrie 2013, artiștii Operei Comice din București (Director Fondator: Smaranda Oţeanu Bunea) sunt invitaţi să participe la International Kepez Peace Folkdance Festival 2013 din Turcia.

Aceștia vor prezenta spectacolul intitulat „Romania– Land of my heart”, un spectacol de muzică și dansuri românești. Din distribuție fac parte soliștii  Oana Șerban, Roberta Enișor, Lucia Racoveanu, Bogdan Șerban și ansamblul de balet alcătuit din Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de la Kepez participă, alături de România, reprezentată de Opera Comică pentru Copii din București, ansambluri artistice din întreaga lume: Egipt, Grecia, Bosnia și Herzegovina,  Kosovo, India, Georgia, Macedonia, Ucraina, Senegal, Rep. Moldova, Cipru, Spania, Bangladesh, Serbia, Sierra Leone, Coasta de Fildeș, Slovacia, Polonia, Turcia, Congo, Algeria, Bulgaria, Spania, Bangladesh.

Opera Comica Pentru Copii (2) (1)

În continuarea turneului din Turcia, în perioada 3 – 8 septembrie 2013, artiștii români vor fi prezenţi în Bulgaria la un alt festival internaţional de anvergură: Black Sea Fest-Euro Folk 2013, eveniment găzduit de localitatea Primorsko – Kiten din provincia Burgas.

15.000 de muzicieni

În spectacolul extraordinar de cântece și dansuri tradiţionale românești, intitulat „București-Capitala Muzicii Bune” vor evolua cei mai tineri soliști ai operei comice –  Roberta Enișor, Jennyfer Dumitrașcu și Bogdan Șerban, alături de membrii ansamblului de balet – Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

Black Sea Fest-Euro Folk 2013 din Bulgaria (director Kaloyan Nikolov) este un festival de muzică și dansuri tradiţionale, foarte bine cotat, organizat de Euro Folk Academy și de Primăria  din  Primorsko, sub egida EAFF – European Association of Folklore Festivals (Asociaţia Europeană a Festivalurilor de Folclor).

Opera Comica Pentru Copii (3)

La Euro Folk Festival,  considerat „Numărul 1” în Europa, participă anual  între 9.000 și 15.000 de muzicieni, interpreţi și dansatori din toată lumea. Este transmis și preluat de peste 50 de posturi de televiziune și, prin intermediul Wide Internet Television „Euro Folk”, este transmis live și online pe tv.eurofolk.com.

Programul Black Sea Fest-Euro Folk 2013 include mai multe categorii și secţiuni: dansuri și cântece tradiţionale, ansambluri, cântece populare, interpreţi și soliști (muzică și dans), cântece vechi și romanţe. La fiecare dintre acestea se acordă premii, dar va exista și Marele Premiu Orfeul de aur (Golden Orpheus) care va recompensa evoluţia celei mai valoroase trupe de artiști din Festival.

Foto credit:  Opera Comică pentru Copii

17
/09
/18

În urmă cu 45 de ani, într-o zi de 17 septembrie (1973) lua ființă, sub conducerea poetului Adrian Păunescu, Cenaclul Flacăra, o rampă de lansare pentru numeroşi artişti, Cenaclul  a fost interzis în vara anului 1985, după o busculadă pe stadionul din Ploieşti în care au murit 5 spectatori...

17
/09
/18

Cei trei tineri muzicieni intrați în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Enescu 2018, Giuseppe Gibboni (Italia), Vikram Sedona (Italia) și Orest Smovzh (Ucraina), vor aduce publicului luni, 17 septembrie, în cadrul finalei, Concertul Nr.1 în Re Major de Paganini, Concertul în Re Major pentru Vioară și Orchestră de Brahms și Concertul în Re Major de Ceaikovski.

14
/09
/18

Patrick Swayze și soția sa dansând în 1994, la "World Music Awards", pe piesa  lui  Whitney Houston "All the man that I need".  Cei doi s-au cunoscut în 1970, Houston Ballet Dance Company, pe când Lisa Niemi avea 14 ani. Patrick, fiul proprietarului și directorului companiei de dans, avea 18 ani.

13
/09
/18

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt invitați la deschiderea oficială a stagiunii 2018 – 2019 a Operei Brașov, care se va desfășura, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”. Această stagiune stă sub semnul festiv al Centenarului Marii Uniri, dar și al aniversării a 65 de ani de la înființarea instituției care și-a adus o contribuție importantă în dezvoltarea vieții cultural-artistice românești.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.