Opera Națională București prezintă „Românește”, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-bucuresti-prezinta-romaneste-concert-extraordinar-dedicat-centenarului-marii-uniri/

Opera Naţională Bucureşti prezintă joi, 6 decembrie, de la ora 18:30,  evenimentul „Româneşte”, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri. Regia va purta semnătura Cristinei Costescu, la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ionuţ Pascu – invitat, evenimentul primei scene lirice a ţării fiind prezentat de către Anca Banda.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2018

Caracterizat prin unicitate și originalitate, concertul reunește într-un spectacol alcătuit dintr-un repertoriu exclusiv românesc artiști români care au reprezentat de-a lungul timpului țara atât pe scena Operei Naționale București, cât și pe marile scene ale lumii.Opera Națională București

Pentru reconsiderarea rolului istoriei și a culturii naționale, lucrări celebre din creația românească  vor fi interpretate pe scena Operei Naționale București de nume sonore, în calitate de invitați avându-i pe Florina Hinsu Mariș, Dinu Iancu Sălăjanu, Remus Alăzăroae ,Vlad Miriță, Lăcrimioara Cristescu, Carmen Topciu, Laura Eftimie, Asineta Răducan, Florin Mariș Hinsu. Alături de artiștii invitați, vor evolua și renumiți soliști ai casei, precum Marta Sandu, Simonida Luțescu, Ștefan Ignat, Lucian Corchiș, Iustinian Zetea și Alin Stoica. La pian solo va interpreta Ioana Maria Lupașcu. Cu participarea All`s Choir și a Orchestrei Operei Naționale București.

Opera Națională BucureștiPentru ca seara să râmână în amintirea publicului ca un eveniment unicat, un moment aparte dedicat baletului românesc îl va constitui interpretarea de către Baletul Operei Naționale București a  unui fragment din „Toaca” de Ion Maxim, într-o coregrafie ce poartă semnătura maestrului Ioan Tugearu. Mai mult, în foaierele Operei Naționale București vor fi organizate două expoziți permanente: „Centenar – 5 generații. Expoziție de Artă Populară Bihoreană” și „Expoziție de Artă Populară din Argeș și Muscel”.

Evenimentul „Românește”, Concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri face parte dintr-o serie de spectacole care marchează 100 de ani de la desăvărșirea statului național român prin unirea provinciilor românești cu România. Personalități artistice, culturale și politice din toată țara vor fi în sală, prezenți la eveniment, ca martori ai unei pagini de istorie ce se va scrie cu aportul spectatorilor.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la tickets.operanb.ro

Foto: Opera Națională București , Oedipe – facebook

 

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.