Opere semnate Grigorescu, Tonitza, Luchian, în premieră expuse la Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/opere-semnate-grigorescu-tonitza-luchian-in-premiera-expuse-la-alba-iulia/

Mai multe capodopere miniaturale reprezentative semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Ion Ţuculescu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă vor putea fi admirate în premieră la Alba Iulia, timp de două zile, în cadrul unui eveniment organizat de către Artmark. Astfel, duminică şi luni la mall-ul din Alba Iulia vor fi expuse ‘mici capodopere […]

Un articol de Andrada Văsii|8 februarie 2013

Mai multe capodopere miniaturale reprezentative semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Ion Ţuculescu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă vor putea fi admirate în premieră la Alba Iulia, timp de două zile, în cadrul unui eveniment organizat de către Artmark.

Astfel, duminică şi luni la mall-ul din Alba Iulia vor fi expuse ‘mici capodopere ale marilor pictori români”, într-o expoziţie organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, Muzeului Naţional al Unirii, Bibliotecii Judeţene ‘Lucian Blaga’, Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Alba Iulia şi a altor parteneri.

Operele celor mai valoroşi pictori români pe piaţa de artă pot fi vizionate la Alba Iulia duminică, în cadrul unei vizionări private care-şi propune să reunească autorităţi, elita politică şi intelectuală, precum şi presa locală, urmând ca luni, expoziţia să fie deschisă publicului.

Printre operele de patrimoniu propuse în cadrul expoziţiei se numără două capodopere miniaturale semnate Nicolae Grigorescu, ‘Car cu boi, pe cale, de dimineaţă’ şi ‘Întoarcerea de la bâlci’, tabloul ‘Tătăroaice la Balcic’, de Nicolae Tonitza, opera ‘Primul bal’ a pictorului Ştefan Luchian, portretul ‘Fetiţa tatii’, semnat de pictorul Ion Ţuculescu şi ‘Natură statică cu măr şi două cărţi’, semnat de Gheorghe Petraşcu .

Expoziţia de Mărţişor organizată de Artmark la Alba Iulia propune şi o paletă variată de bijuterii şi mărţişoare de epocă extrem de rare pe piaţa de artă, precum şi obiecte de artă decorativă create în reputate ateliere europene. Operele expuse la Alba Iulia pot fi adjudecate în cadrul licitaţiilor Artmark ale lunii februarie, evenimente ce se desfăşoară la Bucureşti.

Sursa: Agerpres

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.