Oraşul Sankt Petersburg finanţează publicarea unei cărţi istorice controversate
https://www.ziarulmetropolis.ro/orasul-sankt-petersburg-finanteaza-publicarea-unei-carti-istorice-controversate/

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP. Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă […]

Un articol de Andrada Văsii|7 februarie 2013

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP.

Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă publicarea acestei cărţi şi cere o verificare pentru afirmaţii extremiste.

Publicarea cărţii scrise de istoricul rus Iuri Mihailov, intitulată ‘Chipul moral al istoriei’, ‘se înscrie în cadrul cooperării cu instituţiile religioase’, a afirmat la rândul său un oficial al primăriei.

Cartea proclamă superioritatea ruşilor şi a religiei ortodoxe faţă de alte popoare şi religii şi îi aduce elogii Ţarului Ivan cel Groaznic, conform mass-media.

‘În cartea sa Iuri Mihailov vorbeşte despre ‘etnii care aparţin rasei albe’ şi despre ‘duşmani ai Rusiei’ care au calomniat monarhia’, a scris deputatul Reznik, în scrisoarea sa adresată guvernatorului Sankt Petersburgului.

Deputatul rus cere de asemenea o expertiză a cărţii pentru a se vedea dacă conţine afirmaţii extremiste şi dacă falsifică fapte istorice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.