Ouăle Grivița 53 intră în licitație la Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/ouale-grivita-53-intra-in-licitatie-la-artmark/

Ouăle Griviţa 53, realizate în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru Griviţa 53 – primul teatru construit împreună, intră în licitaţie la Artmark.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2019

În urmă cu câteva luni Fundația „Calea Griviței” a demarat o originală campanie de strângere de fonduri pentru Grivița 53 – primul teatru construit împreună.

OUĂLE GRIVIȚA 53 au trezit mult interes și simpatie: 19 ouă gigant de fibră de sticlă, de 2m înălțime, 1,65 diametru și 50kg au fost pictate de 19 personalități, printre care Maia Morgenstern & Cabiria Morgenstern, Oana Pellea, Horațiu Mălăele, Marius Manole, Ivan Patzaichin, Alex Găvan, Alexandru Tomescu, Cristian Mungiu, Valeria Racila van Groningen, Mihai Dobrovolschi, Dan Perjovschi, Mirela Trăistaru, Iuliana Vîlsan. Suma care se strânge în urmă vânzării urmează să fie donată în contul proiectului la finalul campaniei.

Ultima etapă a campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53 este realizată de cunoscuta casă de licitații Artmark care și-a exprimat susținerea pentru Grivița, a selectat 5 din cele 19 ouă și le-a inclus în licitația din 9 iulie. Ouăle semnate de Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu, Alexandra Nechita, Mihai Popescu și Arantxa Etcheverria sunt expuse începând de astăzi, până pe 9 iulie la Palatul Cesianu – Racoviță, sediul Artmark. Prin acest gest casa de licitații își dorește să strângă o sumă de bani considerabilă cu care Fundația să poată începe șantierul teatrului Grivița 53. ouale grivita 53

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoarea Chris Simion – Mercurian a pus la bătaie casa bunicii sale. Cu banii câștigați pe casă în 2016, a cumpărat terenul pe care se construiește teatrul. În 2017 a dat start campaniei de strângere de fonduri și a înscris proiectul Grivița 53 într-unul din cele mai importante concursuri de arhitectură sustenabilă din lume. Au participat 5003 proiecte, au fost 7 premii iar Grivița 53 a fost printre cei șapte câștigători. Prima dată când România a fost premiată în acest impresionant concurs. 2018 a fost un an de pauză pentru proiect.

Chris și-a schimbat prioritățile și și-a pus sănătatea pe primul loc. În 2019 a putut să-și reia visul și să continue campania de strângere de fonduri. Pentru construcția Grivița 53 este necesară suma de 1.300.000 Euro (în care este inclus și echipamentul tehnic) dar  șantierul poate fi început cu 400.000 Euro.

Partenerii campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53: Leroy Merlin, Aquatec, Liliac, Fratelli Social Club, Aqua Carpatica, Tucă Zbârcea și Asociații, Radio Guerrilla, Revistă Biz, Digi TV, Forbes  & Hotnews.

Susținători ai inițiativei & posesori de ouă Grivița 53:

Globalworth (Dan Perjovschi, Mirela Trăistaru, Mihai Popescu și Iuliana Vîlsan), Classliving – Camelia Șucu (Oana Pellea și Ivan Patzaichin), Mullen Lowe – Veronica Savanciuc ( Maia & Cabiria Morgenstern), Steven & Valeria van Groningen (Cristian Mungiu & Dalina Bădescu), Dinu Urse și Asociații (Marius Manole și Mihai Dobrovolschi), Immofinanz (Chris Simion – Mercurian și Valeria Răcilă van Groningen), CA Immo (Alexandra Nechita) , AFI (Horațiu Mălăele), CBRE ( Alexandru Tomescu și Ana Munteanu) și Teilor (Alex Găvan și Adina Mastalier).

Chris Simion-Mercurian este o personalitate apreciată atât în țară, cât și în străinătate. Chris are o carieră de peste 20 de ani în teatru, peste 48 de spectacole regizate, 10 cărți publicate și este inițiatoarea celui mai important festival de teatru independent din țară – UNDERCLOUD.

Foto: Ouăle Grivița 53 – facebook
23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.