Papa Benedict al XVI-lea face apel la o presa cu mai putine subiecte negative
https://www.ziarulmetropolis.ro/papa-benedict-al-xvi-lea-face-apel-la-o-presa-cu-mai-putine-subiecte-negative/

Ştirile negative primesc mai mult spaţiu editorial decât cele pozitive, iar continuarea acestor tendinţe nu va face nimic altceva decât să ducă lumea spre o direcţie sumbră, negativă, a avertizat Papa Benedict al XVI-lea în timpul tradiţionalei slujbe de Anul Nou.   Suveranul de la Vatican, în vârstă de 85 de ani, se află la […]

Un articol de Andrada Văsii|2 ianuarie 2013

Ştirile negative primesc mai mult spaţiu editorial decât cele pozitive, iar continuarea acestor tendinţe nu va face nimic altceva decât să ducă lumea spre o direcţie sumbră, negativă, a avertizat Papa Benedict al XVI-lea în timpul tradiţionalei slujbe de Anul Nou.

 

Suveranul de la Vatican, în vârstă de 85 de ani, se află la cea de-a opta slujbă de Anul Nou de când a fost pontificat şi a oficiat Vecernia şi liturghia „Te Deum” din Basilica Sfântul Petru, ceremonii în cadrul cărora a făcut şi un apel la moderarea şi chiar diminuarea informaţiilor negative din media, potrivit Reuters.

„Răul face mai mult zgomot decât binele: o crimă cu sânge rece, violenţa răspândită pe scară largă, nedreptăţile grave, toate acestea se transformă în subiecte de ştiri; de cealaltă parte, însă, dovezile de dragoste şi de ajutor uman rămân în umbră”, a spus Papa Benedict miilor de credincioşi care au venit să asiste la ceremonia religioasă.

„Dacă vrem să înţelegem lumea şi viaţa, nu trebuie doar să ne oprim la ştiri, ci să fim capabili să ne păstrăm liniştea, să medităm, să rămânem calmi şi să reflectăm adânc, trebuie să învăţăm să ne oprim şi să gândim”, a mai spus acesta.

Suveranul Pontif s-a arătat sensibil la situaţia din media actuale, în condiţiile în care, în 2012 când acesta a întreprins vizite în Cuba, Mexic şi Liban, presa a acordat o mai mare importanţă procesului de corupţie în care a fost implicat fostul său majordom, decât respectivelor evenimente oficiale.

Papa Benedict al XVI-lea s-a adresat credincioşilor prin mesajul tradiţional de Anul Nou pe care l-a transmis de la Vatican pe 1 ianuarie, când, în calendarul Bisericii Romano-Catolice, este marcată Ziua Mondială a Păcii.

 

Sursa: Mediafax

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.