Papionul lui Radu Beligan și stiloul lui Marcel Iureș – scoase la licitație pentru Ideo Ideis
https://www.ziarulmetropolis.ro/papionul-lui-radu-beligan-si-stiloul-lui-marcel-iures-scoase-la-licitatie-pentru-ideo-ideis/

Săptămâna trecută, personalităţi ale vieţii culturale – printre care Nicu Alifantis, Andrei Șerban, Tudor Giurgiu, Radu Beligan, Marcel Iureş – şi-au scos la licitaţie obiecte dragi, cu scopul de strânge fonduri pentru următoarea ediţie a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

Un articol de Ziarul Metropolis|11 martie 2014

Săptămâna trecută, personalități ale vieții culturale – printre care Nicu Alifantis, Andrei Șerban, Tudor Giurgiu, Radu Beligan, Marcel Iureș – și-au scos la licitație obiecte dragi, cu scopul de strânge fonduri pentru următoarea ediție a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

Gala de fundraising pentru Ideo Ideis IX, găzduită de Godot Café Teatru, a început cu spectacolul „Never let me go”, reprezentat de trupa AS, câștigătoare a premiului Godot la ediția a opta a festivalului și a continuat cu licitația a 18 obiecte oferite de personalități culturale, susținători ai Ideo Ideis, printre care Nicu Alifantis, Andrei Șerban, Tudor Giurgiu, Radu Beligan.

Cei aproximativ 100 de invitați prezenți la eveniment au putut achiziționa următoarele obiecte: disc și volum de poezii oferite de Nicu Alifantis, papion oferit de Radu Beligan, afiș al spectacolului „Unchiul Vania” oferit de Andrei Șerban, tablou ediția VIII Ideo Ideis– oferit de Cooperativa de Artă, tricou din spectacolul Biloxi Blues oferit de Tudor Chirila, cană TIFF oferită de Tudor Giurgiu, afișul spectacolului „Un pic prea intim” – semnat de Andi Vasluianu și de fiica sa, triptic de tablouri oferit de Medeea Marinescu, textul spectacolului „Inimă de câine” cu notații personale – oferit de Marius Manole, tablou din spectacolul „Artă” oferit de Vlad Zamfirescu, afiș-tablou al concertului „Bach to Basics” oferit de Alexandru Tomescu, vas marocan pentru gătit oferit de Cătălin Ștefănescu, set cu stilou și pix oferit de Marcel Iureș, tablou din spectacolul „Pocker” oferit de George Mihăiță, joben oferit de Marian Râlea, sac de box oferit de Florin Piersic Jr. și două tricouri semnate pentru Ideo Ideis de către Gabi Balint și Gheorghe Hagi – oferite de Radu Naum.

ideo ideis

Marcel Iureș este unul dintre susținătorii Ideo Ideis, încă de la prima ediție.

Licitația a început de la suma de 100 de euro pentru fiecare din aceste obiecte, iar suma totală rezultată în urma licitației e fost 5830 de euro.

Papionul lui Radu Beligan

Printre invitații prezenți la eveniment s-au aflat Marius Manole, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu, Lamia Beligan, Marcel Iureș, George Mihăiță, Marian Râlea,Tudor Chirilă, Florin Piersic Jr., Cătălin Ștefănescu, precum și reprezentanti ai mai multor companii din România, parteneri strategici ai Ideo Ideis, jurnaliști, bloggeri și alexandreni care sustin festivalul încă de la primele ediții.

,,Anul acesta a fost pentru noi a două experiență cu Gala de Fundraising Ideo Ideis. Am făcut-o pentru prima dată anul trecut și nu știam dacă este un lucru care va funcționa an de an. Am constatat însă că ne bucurăm în continuare de un sprijin copleșitor. Cu siguranță că suma rezultată în urma licitației reprezintă pentru festival un ajutor financiar atât de necesar, însă pentru noi, echipa Ideo Ideis, înseamnî mult mai mult: este confirmarea faptului că ceea ce facem e din ce in ce mai important, iar asta ne motivează să o facem din ce în ce mai bine. Pentru asta le mulțumim din suflet tuturor celor care au fost prezenți joi la Godot! Bineînțeles că vă așteptăm pe toți, ca în fiecare an, în august, la Alexandria!”

Alexandru Ion, co-președinteIe Ideo Ideis

Înscrierile la festivalul Ideo Ideis încep în luna aprilie.

Foto: Vlad Catană

08
/12
/15

Pufosul oraş Bulgăreşti se pregăteşte de sărbătoare şi, în fiecare casă, bulgăraşii servesc turtă dulce la masă. Vine Crăciunul şi parfumul de ciocolată caldă se simte la fiecare pas. Dar e cineva care se ţine de nas. N-are brad, steluţe sau beteală, nu ştie colinde şi nici artificii nu aprinde! E Sticluş Căpcăunul şi e aproape-aproape să strice Crăciunul!

08
/12
/15

Doi artişti români care au stârnit aprecierea deopotrivă a publicului român, cât şi a celui de peste hotare – dirijorul CRISTIAN MĂCELARU şi pianistul HORIA MIHAIL – se întâlnesc pe scena Sălii Radio, vineri, 11 decembrie (19.00), într-un eveniment în care iubitorii muzicii pot asculta și unul dintre emoționantele concerte semnate de compozitorul rus Serghei Rachmaninov, considerat ultimul mare compozitor romantic.

08
/12
/15

O seară de lectură, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea scriitorului avangardist Gellu Naum, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Café Verona din Bucureşti.

08
/12
/15

“Ce va fi pe mai departe e, pur şi simplu, voia lui Dumnezeu şi, deci, destin personal. Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gândul că ultima înregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de împărtăşire întru bucurie şi nădejde. Cu tot sufletul al domniilor voastre, Dan C.” - Dan C. Mihăilescu a anunţat, pe site-ul său, "decesul" emisiunii "Omul care aduce cartea", pe care a prezentat-o timp de 16 ani, la Pro TV.

07
/12
/15

Am văzut la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, lângă Templul Coral din București, într-o seară de noiembrie spectacolul “Cea mai puternică”, un spectacol-laborator condus de Antoaneta Cojocaru, pe un text de August Strindberg (1849-1912), cel mai faimos dramaturg suedez.

07
/12
/15

Lungmetrajul "Brâncuşi din eternitate", de Adrian Popovici, cu Claudiu Bleonţ, Vlad Rădescu, Alexandru Potocean, Iulia Verdeş, Andra Negulescu şi Ioan Andrei Ionescu, va fi prezentat criticilor de film şi membrilor British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), la New York şi la Londra.

07
/12
/15

Casa de producție a TVR continuă seria montărilor din dramaturgia contemporană cu această preluare a spectacolului „Gardenia” de Elżbieta Chowaniec, în regia lui Koltai M. Gábor, un tânăr regizor din Budapesta. Patru generații de femei, de aici, din apropiata Cracovia, Polonia, Europa Centrală. O felie de istorie central-europeană; cincizeci de ani infernali, cu vise ce răbufnesc și se sting din nou și din nou, rupturi, ciocniri, înălțări și hemoragii. Un destin transmis de la o generație la alta, printr-o ramură feminină particulară, ca într-o tragedie greacă.

06
/12
/15

Portofoliul seriei de concerte JAZZAJ la ARCUB se completează sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 20:00, cu prestația muzicianului considerat de critici „cel mai valoros baterist de jazz al momentului”, Tudor Zaharescu. Jazzman-ul vine la ARCUB Batişte alături de o parte din colaboratorii săi pentru concertul Tudy Zaharescu Jazz & Soul Project.

06
/12
/15

Regizorul Ron Howard („O minte sclipitoare”) aduce, din 4 decembrie, pe marile ecrane aventura „În inima mării”, o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

06
/12
/15

,,Suflet vagabond” este o poveste neterminată despre viața celor mereu pe drum – imaginată de o actriță și un muzician: Simona Măicănescu și Alex Simu. Ideea acestui spectacol s-a născut în 2014 pe scena celei de-a 15 ediții a Festivalului Cultural European din Alger, când cei doi artiști s-au hotărât să construiască împreună o poveste, a lor și a altor mii de oameni: povestea celor care călătoresc, umblă, aleargă întruna pentru că nu știu altfel să asculte lumea de azi.