Participă la NEW DRAMA și piesa ta poate deveni spectacol!
https://www.ziarulmetropolis.ro/participa-la-new-drama-si-piesa-ta-poate-deveni-spectacol/

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenţii din întreaga ţară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Termenul limită pentru aplicaţii: 30 martie 2020.

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2020

Ce trebuie să faci?

Scrie o piesă într-un act şi trimite-o pe adresa de e-mail [email protected], împreună cu o scrisoare prin care să îţi motivezi participarea la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniu. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor vor fi transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2020-2021.

ETAPELE DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI NEW DRAMA:

  1. Înscrierea textelor în concurs (deadline: 30 martie a.c.),jurizarea şidesemnarea celor 6 texte finaliste (27 aprilie a.c.).
  2. Atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (29 – 31 mai a.c.).
  3. Spectacole-lecturăpe baza celor șase texte finaliste, cu participarea unor regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (3 octombrie a.c.).
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2020-2021.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și alte informații utile, se găsesc pe website-ul Teatrului EXCELSIOR: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/#.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, NEW DRAMA– ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție – se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru încurajându-i să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.