Participă la NEW DRAMA și piesa ta poate deveni spectacol!
https://www.ziarulmetropolis.ro/participa-la-new-drama-si-piesa-ta-poate-deveni-spectacol/

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenţii din întreaga ţară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Termenul limită pentru aplicaţii: 30 martie 2020.

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2020

Ce trebuie să faci?

Scrie o piesă într-un act şi trimite-o pe adresa de e-mail [email protected], împreună cu o scrisoare prin care să îţi motivezi participarea la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniu. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor vor fi transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2020-2021.

ETAPELE DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI NEW DRAMA:

  1. Înscrierea textelor în concurs (deadline: 30 martie a.c.),jurizarea şidesemnarea celor 6 texte finaliste (27 aprilie a.c.).
  2. Atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (29 – 31 mai a.c.).
  3. Spectacole-lecturăpe baza celor șase texte finaliste, cu participarea unor regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (3 octombrie a.c.).
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2020-2021.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și alte informații utile, se găsesc pe website-ul Teatrului EXCELSIOR: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/#.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, NEW DRAMA– ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție – se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru încurajându-i să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești