Controversatul arhitect Patrik Schumacher vine în România la conferinţa „Dynamic Fields – Responsive architecture“
https://www.ziarulmetropolis.ro/patrik-schumacher-controversatul-arhitect-vine-in-romania-la-conferinta-dynamic-fields-responsive-architecture/

Patrik Schumacher, controversatul arhitect, vine astăzi în România, la Dynamic Fields, în Pavilion C1, Romexpo, Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|28 iulie 2013

Patrik Schumacher, controversatul arhitect, vine astăzi în România, la Dynamic Fields, în Pavilion C1, Romexpo, București. La invitaţia echipei şcolii Parametrica [digi fab school], Patrik Schumacher (dreapta), director al binecunoscutului birou de arhitectură Zaha Hadid Architects şi fondator al laboratorului de cercetare AADRL Londra, s-a alăturat proiectului Dynamic Fields, care şi-a propus să deschidă calea spre o altă abordare de cercetare în arhitectură pe piaţa din România.

14 zile de inovație, cercetare şi încercări, în care cei peste 50 de participanţi la workshop au studiat materiale, tehnici de construcţie şi modalităţi de a pune în practică, utilizând foarte puţine resurse şi testând în mod constant eficienţa tuturor elementelor din sistem.

Conţinutul a fost livrat de tutori cu experienţă internaţională în domeniu, specialişti din cadrul Zaha Hadid Architects sau câştigători de premii importante în arhitectură.

dynamic-recycling-dynamic-fields

De asemenea, important a fost şi mixul de participanţi atât din punct de vedere al diferenţelor culturale (România, Egipt, Rusia, Italia, Franţa, Danemarca, Belgia, Iran, Emiratele Arabe Unite, S.U.A etc.), cât şi din punct de vedere al experienţei lor (studenţi sau absolvenţi, arhitecţi, designeri de interior, produs şi urban, ingineri).

Workshopul Dynamic Fields introduce câteva metode cheie şi ambiţii ale parametricismului. […] Parametricismul nu poate fi învăţat sau extins pe baza unor simple emisii de imagini. De aceea acest tip de workshopuri, ca şi Dynamic Fields sunt cruciale pentru mişcarea parametrică.

Patrik Schumacher,
arhitect

Cu ajutorul instrumentelor digitale – programe precum Rhinoceros, Grasshopper -, au fost create prototipurile care vor fi expuse în cadrul conferinţei Dynamic Fields (Câmpuri dinamice).

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism.ro

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.