„Pavarotti: Genius Is Forever”, în cinematografe din 7 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/pavarotti-genius-is-forever-in-cinematografe-din-7-iunie/

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvenţe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2019

Documentarul îl prezintă pe Pavarotti din adolescenţă şi până când a atins faima mondială.

Luciano Pavarotti s-a născut pe 12 octombrie 1985, la Modena. Şi-a petrecut copilăria în Italia, luând lecţii de canto şi învăţând şi de la tatăl lui, tenor.Debutul pe scena americană a avut loc în 1965.

A devenit rapid o senzaţie, iar în anii 1990, împreună cu José Carreras şi Plácido Domingo, a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Albumul lor live a fost premiat cu Grammy şi este cel mai bine vândut album de muzică clasică din toate timpurile.

În 2006, în timpul turneului de adio, Luciano Pavarotti a fost diagnosticat cu cancer pancreatic şi a murit, pe 6 septembrie 2007, în casa lui din Modena.

Foto: Pavarotti: Genius Is Forever – facebook

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.

07
/03
/22

Doi dintre cei mai cunoscuţi oameni de film din Rusia - criticul Anton Dolin şi regizorul Kantemir Balagov - au anunţat că îşi părăsesc ţara din cauza climatului de teroare, în care opoziţia faţă de războiul Ucraina este aspru pedepsită.