Personalitati ale filmului, pe timbrele britanice
https://www.ziarulmetropolis.ro/personalitati-cinematografice-pe-timbrele-britanice/

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

Un articol de Petre Ivan|28 decembrie 2013

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

Poşta britanică (Royal Mail) va emite în 2014 aceste timbre în cadrul unor colecţii speciale – „Remarkable Lives”, „Great British Films”, „Buckingham Palace”, „Working Horses”, „Sustainable Fish”, „Seaside Architecture” şi „Classic Locomotives of Wales”.

Seria „Remarkable lives”, care va fi lansată pe 25 martie, se doreşte un tribut adus personalităţilor din sport, economie şi arte care s-au remarcat prin acte de eroism.

Personalitati ale filmului

Seria include şi un timbru special, dedicat actorului de teatru şi film Alec Guinness

Seria „Great British Films” include şase timbre dedicate unor producţii cinematografice britanice lansate după Al Doilea Război Mondial.

Printre ele se numără un timbru dedicat peliculei „A Matter Of Life And Death” (1946), în care rolurile principale au fost interpretate de actorii Kim Hunter şi David Niven.

Potrivit Royal Mail, seria „Buckingham Palace” va fi dedicată în întregime acestui palat regal, una dintre cele mai celebre clădiri din lume.

Poşta britanică estimează la 2,5 milioane numărul colecţionarilor de timbre din Marea Britanie. Regina Elizabeth a II-a a aprobat designul tuturor timbrelor înainte ca acestea să fie imprimate, informează Mediafax.

Seriile speciale de timbre lansate în Marea Britanie în ultimii 50 de ani celebrează evenimentele şi aniversările marcante din viaţa şi patrimoniul britanic.

Foto: Personalitati ale filmului, A Matter Of Life And Death , Alec Guinness – royalmail, wikipedia

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.

07
/03
/22

Doi dintre cei mai cunoscuţi oameni de film din Rusia - criticul Anton Dolin şi regizorul Kantemir Balagov - au anunţat că îşi părăsesc ţara din cauza climatului de teroare, în care opoziţia faţă de războiul Ucraina este aspru pedepsită.

07
/03
/22

Jacques Audiard, cunoscutul cineast francez câștigător al unul Palme d’Or în 2015 pentru Deephan, revine pe marile ecrane cu un film despre relațiile și iubirile generației millenials în era digitală. Paris, Arondismentul 13, premiat la Cannes 2021 pentru cea mai bună coloană sonoră, ajunge în cinematografe din 11 martie, distribuit de Independența Film.

06
/03
/22

Un interviu sau o convorbire cu Toma Caragiu ar putea constitui o adevărată „probă de foc” pentru un tânăr aspirant la ziaristică. Dacă vreți să scăpați de cineva care solicită un post într-o redacție, cereți-i așadar, „un material cu Caragiu”…