Personalitati ale filmului, pe timbrele britanice
https://www.ziarulmetropolis.ro/personalitati-cinematografice-pe-timbrele-britanice/

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

Un articol de Petre Ivan|28 decembrie 2013

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

Poşta britanică (Royal Mail) va emite în 2014 aceste timbre în cadrul unor colecţii speciale – „Remarkable Lives”, „Great British Films”, „Buckingham Palace”, „Working Horses”, „Sustainable Fish”, „Seaside Architecture” şi „Classic Locomotives of Wales”.

Seria „Remarkable lives”, care va fi lansată pe 25 martie, se doreşte un tribut adus personalităţilor din sport, economie şi arte care s-au remarcat prin acte de eroism.

Personalitati ale filmului

Seria include şi un timbru special, dedicat actorului de teatru şi film Alec Guinness

Seria „Great British Films” include şase timbre dedicate unor producţii cinematografice britanice lansate după Al Doilea Război Mondial.

Printre ele se numără un timbru dedicat peliculei „A Matter Of Life And Death” (1946), în care rolurile principale au fost interpretate de actorii Kim Hunter şi David Niven.

Potrivit Royal Mail, seria „Buckingham Palace” va fi dedicată în întregime acestui palat regal, una dintre cele mai celebre clădiri din lume.

Poşta britanică estimează la 2,5 milioane numărul colecţionarilor de timbre din Marea Britanie. Regina Elizabeth a II-a a aprobat designul tuturor timbrelor înainte ca acestea să fie imprimate, informează Mediafax.

Seriile speciale de timbre lansate în Marea Britanie în ultimii 50 de ani celebrează evenimentele şi aniversările marcante din viaţa şi patrimoniul britanic.

Foto: Personalitati ale filmului, A Matter Of Life And Death , Alec Guinness – royalmail, wikipedia

24
/08
/21

În premieră în România, „Cosmogony”, un performance digital live în care dansatori virtuali apar prin video mapping pe fațada Teatrului Odeon din București, va putea fi văzut pe 4 septembrie. Cea de-a șaptea ediție BIDFF include, pe lângă secțiunile competitive adresate scurtmetrajelor și patru documentare premiate internațional, și o selecție de 9 lucrări cinematografice VR, ce vor fi disponibile publicului la /SAC @ MALMAISON între 3 - 5 septembrie.

19
/08
/21

Ambasada Spaniei la Bucureşti prezintă, în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti, „Serile filmului spaniol: Berlanga, zâmbetul amar”, un ciclu format din şase filme ale renumitului regizor şi scenarist spaniol Luis García Berlanga, de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 100 de ani.

18
/08
/21

Cinema în aer liber se întoarce pe Insula Artelor din Parcul Titan cu cele mai bune filme din ultimul an, un focus Wes Anderson și două retrospective în care se regăsesc filme îndrăgite, de la autori precum Pedro Almodovar, Michael Cacoyannis sau Sean Penn. Acestea vor putea fi urmărite la București, timp de 4 săptămâni, de marți până duminică, în perioada 17 august – 12 septembrie. Intrarea la proiecții este liberă.

17
/08
/21

Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul „Casa cu păpuși”/ „House of Dolls”, proaspăt câștigător al Trofeului „Ceau Cinema!” Timișoara, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 24 septembrie 2021.

16
/08
/21

A cincea ediƫie The Black Sea Film Festival va avea loc, pentru prima dată, în Corbu, în perioada 19 - 22 august, în locațiile - Albastru la Mare și Teepee. Minunate seri de film, pe malul mării, vă așteaptă să vă bucurați de briza de vară și să urmăriți filme excepƫionale, sub milioane de stele și galaxii!

13
/08
/21

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca a fost una foarte apropiată de cele de dinaintea pandemiei – multe proiecţii în paralel, cu zeci sau sute de spectatori fiecare, de dimineaţa şi până noaptea, în săli sau afară, numeroşi invitaţi şi tradiţionala atmosferă de festival.