Petre Ispirescu deschide stagiunea Teatrului Naţional pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/petre-ispirescu-deschide-stagiunea-teatrului-national-pentru-copii/

TEATRUL NAŢIONAL PENTRU COPII deschide stagiunea cu unul dintre cele mai frumoase basme româneşti, “TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE” de Petre Ispirescu, duminică 4 octombrie 2015, de la ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2015

„Cu toţii avem nevoie de poveste!”. Este credinţa Magicianului Poveştilor, pe care a susţinut-o, cu aplicaţie şi farmec de-a lungul stagiunilor,  ajutat fiind şi de dumneavoastră, copii iubitori de basme.

Marian Râlea

Marian Râlea

“… fără îndoială, de când e lumea, poveştile sunt ale lumii, a spus marele scriitor I.L.Caragiale, însă fireşte, felul poveştilor rămâne oricând al povestitorului – precum Maica Precista este a tuturor creştinilor, dar o icoană cu chipul ei e a meşterului care a zugrăvit-o în felul lui”. – Marian Râlea

La Teatrul Naţional pentru Copii fiecare duminică vine cu câte o premieră, în care copiii asistă dar şi construiesc povestea, o redescoperă şi o remodelează după chipul, sensibilitatea şi fantezia lor, călăuziţi de actori.

Cu ajutorul reflectoarelor, măştilor, costumelor, proiecţiilor şi cuvântului, fiecare copil poate deveni erou de poveste.

Şi în acestă stagiune, învingându-şi teama şi asumându-şi rolurile pozitive, micuţii actori vor cuceri spaţiul magic al poveştilor, pe care, cu ajutorul teatrului, vor avea ocazia să le cunoască mai bine. Scena devine astfel locul unde cei mai mici dintre spectatorii teatrului pot continua joaca şi îşi pot dezvolta imaginaţia.

Foto: Petre Ispirescu, Teatrul Naţional pentru Copii – Teatrul Naţional  “I. L. Caragiale”

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.