Platforma de streaming TV5MONDEplus este disponibilă acum și în limba română
https://www.ziarulmetropolis.ro/platforma-de-streaming-tv5mondeplus-este-disponibila-acum-si-in-limba-romana/

TV5MONDE, cea mai mare televiziune în limbă franceză din lume, urmărită de peste 421 de milioane de gospodării de pe întreg mapamondul, lansează în România TV5MONDEplus.

Un articol de Liliana Matei|15 martie 2023

România TV5MONDEplus este platforma de streaming a TV5MONDE în limba franceză, cu interfață și subtitrare în limba română. Cu peste 2 milioane de vizite pe lună și 7.000 de ore de conținut disponibile, platforma este accesibilă gratuit, pe toate dispozitivele: platformă web, aplicații mobile (iOS și Android compatibile cu Chromecast și AirPlay), televizor conectat (Amazon Fire TV, Android TV și Roku) și Smart TV (LG și Samsung).

În fiecare săptămână, peste un milion de case din România urmăresc canalul TV5MONDE EUROPE care este subtitrat în limba română din 2008. În plus, timpul de vizionare a programelor canalului a crescut cu 26% în ultimii patru ani, ceea ce arată un interes sporit al românilor pentru producțiile francofone. Mai mult, implicat pe deplin în viața culturală și educațională locală, TV5MONDE este partenerul celor mai mari evenimente culturale din România precum Festivalul Filmului Francez (FFF), Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul de Film Astra (AFF). Pentru a contribui la promovarea multilingvismului, TV5MONDE pune, de asemenea la dispoziție, platforma sa educațională online „Apprendre et enseigner le français” disponibilă gratuit pentru toți cursanții și profesorii de limba franceză.

Lansarea TV5MONDEplus în limba română este, așadar, următorul pas firesc în expansiunea digitală a televiziunii, cu obiectivul de a permite francofonilor și francofililor din România să descopere, printr-o singură interfață, cele mai bune programe în limba franceză.

TV5MONDEplus este menit ca o ofertă complementară canalului TV. Modul în care oamenii consumă programe media evoluează rapid, cu o cerere de conținut oricând, oriunde și pe orice dispozitiv. TV5MONDEplus răspunde acestei nevoi oferind 7.000 de ore de conținut de prim rang la cerere și gratuit. Catalogul platformei este compus din divertisment general, variind de la cinema (serii, arthouse și scurtmetraje), seriale, documentare, reviste, animație, creații web sau programe pentru copii din întreaga lume francofonă.

Luna aceasta România sărbătorește 30 de ani de la aderarea la Organizația Internațională a Francofoniei

Lansarea în România a TV5MONDEplus are loc în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, organizație care reunește 88 de state francofone, și în care România este membru cu drepturi depline din 1993. Cu această ocazie, Yves Bigot, CEO-ul TV5MONDE se află într-o vizită oficială în România, unde a declarat:

„Rolul nostru ca serviciu public este să oferim acces pentru cât mai mulți francofoni, dar și francofili, grație subtitrarii în limba locală, dar și să împărtășim valorile, creativitatea și talentele Francofoniei, al cărei operator este TV5MONDE. Suntem bucuroși să oferim un nou serviciu pentru români, care vine în completarea postului TV, reflectând astfel diversitatea și bogăția producțiilor de limbă franceză.”

TV5MONDE a fost înființat în urmă cu 40 de ani de guvernele Franței, Belgiei, Elveției, Canadei și Quebecului pentru a promova Francofonia și misiunea acesteia. Astăzi, TV5MONDE reprezintă opt canale de divertisment general din întreaga lume, în 213 țări – inclusiv China, Coreea de Nord, Cuba sau Sudanul de Sud. Există, de asemenea, două canale tematice, un canal pentru copii în SUA, Africa și Orientul Mijlociu – Africa de Nord și un canal de lifestyle disponibil în Asia, SUA și Orientul Mijlociu – Africa de Nord.

În acest moment, peste 421 de milioane de gospodării din întreaga lume au acces la unul sau mai multe canale TV5MONDE, iar în cele 24 de țări în care postul de televiziune măsoară ratingurile, postul este urmărit de 62 de milioane de telespectatori în fiecare săptămână. Programele TV5MONDE sunt subtitrate în 13 limbi, inclusiv în limba română din 2008.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă