Poarta Sărutului va fi restaurată
https://www.ziarulmetropolis.ro/poarta-sarutului-va-fi-restaurata/

Managerul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Adina Andriţoiu, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ca a reluat demersurile pentru restaurare a Porţii Sărutului. Acesta a precizat că a mers la Bucureşti, la Ministerul Culturii, alături de viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Iulia Vână, unde a discutat despre restaurarea operelor sculptorului Constantin Brâncuşi şi […]

Un articol de Andrada Văsii|6 februarie 2013

Managerul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Adina Andriţoiu, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ca a reluat demersurile pentru restaurare a Porţii Sărutului.

Acesta a precizat că a mers la Bucureşti, la Ministerul Culturii, alături de viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Iulia Vână, unde a discutat despre restaurarea operelor sculptorului Constantin Brâncuşi şi a susţinut grăbirea organizării licitaţiei pentru restaurarea Porţii Sărutului.

Pentru acest proces de restaurare, a fost alocată suma de 380.000 de lei.

„Poarta Sărutului este introdusă în Planul Naţional de Restaurare, acest lucru este stabilit, trebuie organizată licitaţia pentru execuţia lucrărilor. În ceea ce priveşte Coloana fără Sfârşit, avem avizul, nu a fost introdusă în Planul Naţional de Restaurare, şi a fost încă una din problemele pe care noi le-am supus atenţiei Ministerului Culturii. Acolo este vorba de exfolierea lacului de protecţie, sunt anumite zone unde sunt vizibile petele şi este nevoie să se facă o relăcuire. Vom continua să menţinem legătură cu ministerul şi în ce priveşte această problemă”, a spus managerul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

O altă responsabilitate a Centrului „Constantin Brâncuşi” este întreţinerea şi curăţarea operelor din piatră, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul unor experţi restauratori, iar anul acesta piesele vor fi supuse acestui proces.

Sursa: Agerpres

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!