Portret de artist la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/portret-de-artist-la-muzeul-national-cotroceni/

Muzeul Naţional Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanţi artişti plastici ai momentului. Artiştii se destăinuie în faţa publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoţiile şi părerile lor despre situaţia generată de pandemie, despre parcursul creaţiilor şi al artei în general, despre propria evoluţie în domeniul artei şi în situaţia actuală.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2020

În plus, câteva dintre creațiile rezultate în acest context vor fi prezentate în mediul online, în cadrul expoziției Creativitate și Pandemie.

Istoria devine artă sau arta devine istorie?

Au răspuns provocării Muzeului Național Cotroceni: Gheorghe Anghel, Ion Anghel, Marieta Besu, Răzvan Constantin Caratănase (Zuzu), Andrei Ciubotaru, Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Gheorghe Dican, Răzvan Petrișor Dragoș, Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Alexandru Ghilduș, Felicia Ionescu, Oana Isar May, Emilia Kiss, Lucian Liciu, Adriana Lucaciu, Anna Maria Orban, Cosmin Paulescu, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, Marilena Preda Sânc, Eugen Raportoru, Daniel Rădulescu, Mircea Roman, Anamaria Smigelschi, Gabriel Smoleac, Tiberiu Stanciu, Florin Stoiciu, Ioana Șetran, Vladimir Șetran, Lucian Țăran, Mihai Țopescu.

Proiectul își propune să aducă în atenția publicului diversitatea trăirilor artiștilor, felul în care au perceput și reflectat în creațiile lor sentimentele generate de acest moment de cotitură. Toate aceste mărturii se vor reuni într-un volum pe care Muzeul Național Cotroceni îl va publica ulterior.

Vă invităm să urmăriți seria interviurilor și să vă bucurați de lucrările artiștilor, accesând secțiunea PROIECTE a site-ului oficial al Muzeului Național Cotroceni, www.muzeulcotroceni.ro.

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

14
/09
/21

Celebrul artist plastic belgian René Magritte s-a stins din viață într-o zi de vară, pe 15 august 1967, la 68 de ani. A fost înmormântat la cimitirul Schaerbeek din Bruxelles. Mai jos îl vedeți fotografiat, lângă tabloul său, „Pelerinul”, de Lothar Wolleh, chiar în anul în care a murit...

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).