Povestea merge mai departe, în pod
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-merge-mai-departe-in-pod/

Despre Cătălin Naum s-a scris şi s-a vorbit foarte mult. Mulţi spun că avea atributele unui regizor de geniu. Cu toate acestea, obişnuia să spună: „Eu nu sunt regizor”. Şi asta pentru că, înainte de toate, el a fost profesor, pedagog.

Un articol de Georgiana Ene|1 aprilie 2014

 

Sute de actori au trecut prin mâinile lui. Unii l-au înţeles, alţii nu, unii l-au iubit, alţii nu şi-au dat timp să o facă, însă el i-a primit pe toţi în casa lui, Podul: „Aici intră cine vrea, rămâne cine poate.”

În 2013, la aproape 40 de zile de la moartea acestuia, actorii vechi şi noi din Pod au hotărât să aducă un tribut mentorului lor, prin punerea în scenă a piesei „Ştefan-Vodă” după Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Anul acesta, pe 1 aprilie Cătălin Naum ar fi împlinit 75 de ani. În această zi admiratorii şi spectatorii săi sunt aşteptaţi la Teatrul Studenţesc Podul, unde va avea loc spectacolul „Ştefan-Vodă”.

Renăscut din dragoste pentru profesorul lor, „Ştefan-Vodă” reuneşte podari mai vechi, care au avut şansa de a lucra alături de Cătălin Naum, dar şi mai noi, care nu l-au cunoscut. Dorinţa a fost de a reda cât mai fidel spiritul unui spectacol pe care Cătălin Naum l-a pus în scenă de mai multe ori de-a lungul timpului, cu generaţii diferite de actori.

stefan voda 3

Printre cei care au jucat în „Ştefan-Vodă” se află şi Gheorghe Visu, Ana-Ioana Macaria, Brânduşa Mircea, Mihai Gruia Sandu, Mihai Călin, Anca Herţea, Gabriel Spahiu, Ionuţ Corpaci, ei fiind şi cei care au coordonat lucrul cu mai tinerii actori.

Intrarea la spectacol este liberă.

Cătălin Naum (1 aprilie 1939 – 9 mai 2013) a fost un pedagog şi om de teatru care a format generaţii întregi de actori, printre care se află nume importante ale teatrului sau ale filmului românesc. Este mentorul Teatrului Studenţesc Podul, la conducerea căruia s-a aflat începând cu anul 1970, încă de la începuturile acestui teatru.

INFO

„Ştefan-Vodă”, după Barbu Ştefanescu Delavrancea

Marţi, 1 aprilie 2014, ora 20:00
Teatrul Studenţesc Podul, Calea Plevnei 61, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Scenariu: Cătălin Naum şi Dorel Şandor
Muzică: Iosif Herţea

Distribuţia şi anul venirii în Pod:
Andrei Sever Bârzan – noiembrie 2004
Raluca Caragioiu – noiembrie 2003
Alexandru Emilian Chifu – noiembrie 2013
Eduard Cîrlan – octombrie 2005
Marius Costache – martie 2002
Bogdan Costea – martie 2005
Gabriel Costin – ianuarie 2005
Valentin Florea – noiembrie 2007
Alexandru Mike Gheorghiu – septembrie 1993
Mădălina Ignat – aprilie 2008
Marius Mihai – aprilie 2011
Oana Maria Paraschivu – octombrie 2012
Diana Sar – octombrie 2013
Alexandru Sinca – iulie 2005
Andreea R Şuilea – iulie 2013
Lulu Raluca Trăsnea – noiembrie 2013
Alexandra Tucu – noiembrie 2012
Ioana Vlădescu – noiembrie 2013
Gabriel Zaharia – octombrie 2008

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.