Povesti pentru copii și oameni mari, la „Ion Dacian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-pentru-copii-si-oameni-mari-la-ion-dacian/

Aflat la cea de-a doua ediţie în Bucureşti, Festivalul „Poveşti pentru copii şi oameni mari”, organizat de Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” împreună cu Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională a României, vine în întâmpinarea publicului tânăr, reunind spectacole de teatru, concerte de colinde, ateliere şi expoziţii menite să inspire interesul şi să stimuleze curiozitatea copiilor pentru artele spectacolului.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2014

Povesti pentru copii și oameni mari – Evenimentul are o importantă componentă socială, adresându-se cu precădere copiilor din medii defavorizate sau cu dizabilități și are drept scop facilitarea accesului acestora la activități culturale.

Astfel, în perioada 15-17 decembrie, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani vor putea participa în mod gratuit la numeroase activități precum ateliere de mimă și pantomimă, de caligrafie, de canto, de prezentare a instrumentelor muzicale sau de realizare a unor decorațiuni de Crăciun, worksho

Povesti

puri de dans/balet și pot asista la concerte de colinde susținute de Corul de Copii al Operei Naționale București și de soliști ai Teatrului de Operetă și Musical „Ion Daci

an”, dar și la proiecția filmului „Veronica” urmată de o sesiune de discuții.

Totodată, Festivalul „Povești pentru copii și oameni mari” găzduiește în acest an și câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole de teatru, muzică, dans și magie pentru copii. „Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici” (Opera Națională București), „Motanul încălțat” și „Capra cu trei iezi” (Teatrul de animație „Țăndărică”), „Momo sau povestea timpului furat” (Teatrul pentru copii și tineret „Excelsior”), Spectacolul de magie va avea premiera în cadrul festivalului, sunt câteva dintre producțiile care vor fi prezentate micilor spectatori.

Pe toată durata festivalului, cei mici și cei mari pot vizita și expoziții diverse precum Expoziția de costume de Operetă, Expoziția de jocuri vechi – „Jocuri de altădată”, Expoziția de ilustrație de carte pentru copii și Expoziția de desene „Opereta prin ochii copiilor”.

Foto: Povesti pentru copii și oameni mari – opereta.ro

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.