Premii pentru Daniela Vladescu, Alice Barb si Smaranda Oteanu Bunea
https://www.ziarulmetropolis.ro/premii-pentru-daniela-vladescu-alice-barb-si-smaranda-oteanu-bunea/

Solişti de operă, operetă şi musical, dar şi regizorii unor spectacole care au făcut senzaţie în ţară şi în străinătate, au fost premiaţi luni seara, pe scena Operei Naţionale, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical. Printre câştigătorii secţiunii „Operă” se numără Cristian Mogoşan, solistul Operei Naţionale din Bucureşti şi al Operei din […]

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2012

Solişti de operă, operetă şi musical, dar şi regizorii unor spectacole care au făcut senzaţie în ţară şi în străinătate, au fost premiaţi luni seara, pe scena Operei Naţionale, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical.

Printre câştigătorii secţiunii „Operă” se numără Cristian Mogoşan, solistul Operei Naţionale din Bucureşti şi al Operei din Cluj, care a primit premiul pentru „cel mai bun solist”. Premiul „Cea mai bună solistă” a fost câştigat de Madeleine Pascu, solistă a Operei Naţionale Bucureşti. „Cea mai bună regie” la secţiunea Operă i-a revenit italianului Mario de Carlo, cel care a pus în scenă la Opera din Timişoara piese precum „Liliacul”, „Bărbierul din Sevilla” sau „Boema”.

La secţiunea Operă şi Musical, premiul pentru „Regie Musical” i-a revenit lui Alice Barb în timp ce premiul pentru „cel mai bun solist” i-a fost înmânat lui Alexandru Agarici, iar cel pentru „cea mai bună solistă” Dianei Ţugui.

Soprana Daniela Vlădescu a primit premiul pentru „cel mai bun spectacol de musical” graţie interpretării din „My fair Lady”.

Premiile au fost înmânate de artişti de renume ai operei şi operetei precum Ozana Barabancea, Beatrice Rancea, Cornel Patrichi, dar şi de nume consacrate ale muzicii româneşti precum Ovidiu Lipan Ţăndărică sau tânăra actriţă Cosmina Stratan, cea care a jucat în filmul lui Cristian Mungiu, „După Dealuri”.

La festivitatea de premiere a fost şi politicianul Raluca Turcan care a oferit din partea Ministerului Culturii premiul pentru „promovarea imaginii României în lume” criticului muzical Smaranda Oţeanu Bunea, director-fondator al Operei Comice pentru Copii.

Gala Premiilor VIP a fost prezentată de actorul Eusebiu Ştefănescu şi soprana Irina Iordăchescu.

Evenimentul a fost realizat de revista VIP şi Fundaţia Amfiteatru, iar premiile au fost decernate în cadrul „Săptămânii Artelor Spectacolului Muzical” care are drept obiective promovarea spectacolelor de operă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor ce activează în domeniul artelor lirice.
„Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical” este un eveniment organizat în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, Opera Comică pentru Copii, Opera Naţională Română Iaşi, Opera Română Timişoara şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu spirjinul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul cultural a fost finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Sursa: Agerpres

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.