PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-concursului-de-comedie-romaneasca-editia-a-xiv-a-2019/

Teatrul de Comedie anunţă câştigătorii Concursului de Comedie Românească, ediţia a XIV-a. Juriul, format din Adrian Lustig (preşedintele juriului, dramaturg), Lucia Verona (dramaturg), Ioan Cristescu (critic literar), a stabilit următoarele premii:

Un articol de Petre Ivan|28 mai 2019

PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019

Premiul I NU SE ACORDĂ
Premiul al II-lea CĂTĂLINA FLORINA FLORESCU – „Am aflat… acum”
Premiul al III-lea HORIA GÂRBEA – „Ultima iubire a lui Cezar”
Mențiunea I DINU MIHAI – „Invitație la D.N.A.”
Mențiune II MIHAI GĂLĂȚAN – „Omu´ care-a dezbrăcat-o pă Doinița
Prioteasa”

***
Concursul de Comedie Românească este un proiect inițiat de Teatrul de Comedie în anul 2006, ajuns acum la cea de-a XIV-a ediție, care își propune să identifice și să premieze cele mai bune texte comice contemporane, scrise de autori români.

Premisa concursului este descoperirea de texte inedite care să asigure baza unor montări, încurajând şi stimulând noi generaţii de dramaturgi.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Foto: PREMIILE CONCURSULUI DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ – EDIȚIA A XIV-a, 2019 – facebook

15
/08
/15

La cea de-a 21-a ediţie Festivalului de Film de la Sarajevo, care a debutat aseară, vor fi prezente şi opt producţii din România. Festivalul pune accent pe regiunea Europei Centrale şi de Est. Regizorul român Călin Peter Netzer prezidează juriul competiţiei de lungmetraje.

15
/08
/15

Editura Polirom a lansat în această săptămână cel de-al doilea volum al recentei colecţii „Studii Româneşti”: Purificarea naţiunii. Dislocări forţate de populaţie şi epurări etnice în România lui Ion Antonescu, 1940-1944 de Vladimir Solonari, în traducerea lui Cătălin Drăcşineanu, disponibil în curînd şi în ediţie digitală.

14
/08
/15

Prizren, al doilea oraş ca mărime din Kosovo şi, de 14 ani, gazda importantului festival de film documentar şi de scurtmetraj DokuFest (8-16 august), şi capitala Pristina, cu locurile şi oamenii lor ce oferă paradoxuri surprinzătoare, par făcute pentru a fi fotografiate.

14
/08
/15

Pianistul Daniel Ciobanu va concerta, în data de 14 august, pe scena Bisericii St James, o foarte frecventată adresă muzicală situată pe celebrul bulevard londonez Piccadilly, în debutul unei serii de recitaluri pe care Institutul Cultural Român din Londra o va organiza aici în următoarele luni în colaborare cu mai mulți promotori britanici.

14
/08
/15

Patru discuri cu muzică clasică, apărute pe parcursul acestei veri, așteaptă să fie descoperite și de publicul românesc: printre numele prezente pe copertele lor figurează și muzicieni care au fost de-a lungul timpului invitați în Festivalul Enescu, unii dintre ei, protagoniști chiar anul acesta.

14
/08
/15

Anul 2016 va veni la pachet cu două continuări ale unor seriale de succes din ultimii ani. Astfel, după ce am aflat că X-Files/Dosarele X vor reveni pe micile ecrane, în ianuarie 2016, cu Gillian Anderson si David Duchovny în rolurile principale, şi serialul Prison Break va avea o continuare.

14
/08
/15

Răutatea umană ne urmărește uneori și dincolo de granițele palpabile ale acestei lumi. Cel mai frumos zâmbet al umanității imprimat pe peliculă a trebuit să se ascundă sub doi metri de beton armat pentru a putea să scape de efectele nedorite ale propriei faime (**).

13
/08
/15

La Institutul Henry Moore din Leeds se deschide, astăzi, 13 august, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, o amplă retrospectivă Paul Neagu, incluzând peste 120 de opere ale artistului, de la desene, grafică și sculpturi sau instalații până la creații poetice și filme.

13
/08
/15

Într-o zi de 13 august s-a născut Alfred Hitchcock, considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti din istorie. Șase dintre filme sale au fost nominalizate la Premiile Oscar: Rebecca (1941), Suspicion (1942), Lifeboat (1945), Spellbound (1946), Rear Window (1955) și Psycho (1961).