Premiu special la Belgrad pentru filmul romanesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiu-special-la-belgrad-pentru-filmul-romanesc/

Filmul ‘Toată lumea din familia noastră’, în regia lui Radu Jude, a obţinut premiul special al celei de-a 18-a ediţii a Festivalului filmului de autor /FAF/ de la Belgrad, informează miercuri agenţia Tanjug. Pelicula regizorului român a concurat alături de alte unsprezece, dintre care Marele premiu ‘Aleksandar Sasa Petrovic’ i-a revenit filmului ‘Tabu’, al regizorului […]

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2012

Filmul ‘Toată lumea din familia noastră’, în regia lui Radu Jude, a obţinut premiul special al celei de-a 18-a ediţii a Festivalului filmului de autor /FAF/ de la Belgrad, informează miercuri agenţia Tanjug.

Pelicula regizorului român a concurat alături de alte unsprezece, dintre care Marele premiu ‘Aleksandar Sasa Petrovic’ i-a revenit filmului ‘Tabu’, al regizorului portughez Miguel Gomes.

Tot în cadrul ceremoniei desfăşurate marţi seara, care a marcat încheierea principalei secţiuni a festivalului, filmul ‘Holly Motors’, al regizorului francez Leos Caras, a obţinut premiul pentru cea mai bună regie.

Distincţiile au fost înmânate unor reprezentanţi ai centrelor culturale din ţările de origine ale câştigătorilor. Juriul a fost prezidat de câştigătorul de anul trecut al FAF, regizorul Pablo Giorgelli.

Din juriu au mai făcut parte producătorul grec Yorgos Tsourgiannis, scenaristul danez Anders August şi regizoarea şi scenarista sârbă Maja Milos.

Au fost, de asemenea, premiate la ceremonia de marţi ‘Cesare deve morire’ al italienilor Paolo şi Vittorio Taviani /premiul Fipresci Serbia/ şi producţia independentă americană ‘Beasts of the Southern Wild’ al lui Benh Zeitlin /placheta ‘Aleksandar Petkovic Petko’/.

În total, la cea de-a 18-a ediţie a FAF, care a început la 28 noiembrie, au fost proiectate 48 de pelicule din 15 ţări.

Sursa: Agerpres

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.