Preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs va fi Cristian Mungiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/presedintele-juriului-la-festival-de-cinema-europeen-des-arcs-va-fi-cristian-mungiu/

Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs între 15 şi 22 decembrie. Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la Cannes cu , […]

Un articol de |27 septembrie 2012

Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs între 15 şi 22 decembrie.

Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la Cannes cu , pentru cel mai bun scenariu, respectiv cea mai bună interpretare feminină (Cosmina Stratan şi Cristina Flutur), va conduce juriul festivalului organizat în staţiunea montană din Franţa, potrivit site-ului evenimentului.

„Avem onoarea de a vă anunţa că regizorul român Cristian Mungiu („Occident”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „După dealuri”) va fi preşedintele juriului celei de-a patra ediţii Festival de Cinéma Européen des Arcs”, scrie pe prima pagină a site-ului.

Nous avons l’honneur de vous annoncer que le réalisateur roumain Cristian Mungiu (L’Occident, 4 mois, 3 semaines et 2 jours, Au delà des collines) sera le président du Jury de cette quatrième édition du !

Festivalul, aflat la cea de-a patra ediţie, include, pe lângă secţiunea competiţională, o piaţă de coproducţii, dar şi sesiuni de proiecţii ale unor filme în lucru.

Potrivit Cineuropa, filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, este distribuit în Franţa de Le Pacte şi va avea premiera în această ţară pe 21 noiembrie.

„După dealuri” este propunerea României la Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

În Bucureşti, „După dealuri” va fi proiectat în avanpremieră, pe 25 octombrie, în închiderea celei de-a treia ediţii a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest. Pelicula este distribuită în ţară de Voodoo Films.

 

Sursa: Mediafax

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

30
/01
/15

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.

29
/01
/15

Caragiale, egoist și manipulator, a știut să se joace întotdeauna cu aparențele, jonglând și în viața reală cu slăbiciunile oamenilor. Aceasta este povestea unei treceri de la apucăturile unui insolent care se izola de societate, mâncând pe ascuns mămăligă cu ceapă, la aparițiile lui de gentleman înarmat cu citate din iluminiștii francezi.

29
/01
/15

Prima ediție din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, începând cu ora 19.00, la Ceainăria ARCUB (Str. Batiște 14). Sub motto-ul „În dulcele stil... folk”, acest eveniment se bucură de prezența a trei dintre personalitățile cu adevărat marcante ale lumii muzicale românești: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis și Doru Ionescu.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.