Preşedintele României a acordat Înaltul Patronaj Festivalului Naţional de Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/presedintele-romaniei-a-acordat-inaltul-patronaj-festivalului-national-de-teatru/

Klaus Iohannis, preşedintele României, a acordat Înaltul Patronaj Festivalului Naţional de Teatru (FNT), editia 2015. Acest fapt onorează ediţia aniversară a festivalului (23 octombrie – 1 noiembrie 2015) şi reafirmă importanţa acestuia în contextul priorităţilor naţionale în domeniul culturii.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2015

Festivalul National de Teatru / Cea de-a 25-a ediţie a FNT se va desfăşura în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015, la Bucureşti şi va prezenta publicului un număr de 44 de spectacole selecţionate din întreaga ţară, precum şi două spectacole invitate din străinătate: „The War” (regia Vladimir Pankov), o co-producţie a Festivalului Internaţional de Teatru Cehov de la Moscova şi a Festivalului Internatţional de Teatru de la Edinburgh, în colaborare cu SounDrama Studio şi „Front” (regia Luk Perceval), o productţie Thalia Theatre din Hamburg.

Festivalul Naţional de Teatru este un proiect cultural organizat de UNITER, finantat de Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei.

Producatorii FNT sunt: UNITER – Uniunea Teatrala din România, ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti şi Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti.

Proiectul cultural este finanţat de Ministerul Culturii şi Primaria Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Român (ICR) fiind partener al festivalului.

Foto: Festivalul National de Teatru – fnt.ro

10
/12
/13

Poemele scrise de Toma Caragiu au fost publicate postum, în 1979, sub îngrijirea lui Ion Cocora. În acelaşi an apărea în revista „Teatrul” o prezentare a volumului care prilejuieşte „o emoţionantă reîntîlnire cu mereu regretatul Toma Caragiu”.

10
/12
/13

FOTOREPORTAJ Alina Cojocaru, „balerina deceniului”, prim-solistă a English National Ballet, a dansat în rol de silfidă - o creatură mitologică a aerului - pe scena Operei Naționale București.

09
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ În februarie 1967, regizorul Sică Alexandrescu publica în revista „Teatrul” portretul lui Ion Iancovescu, actorul care „parcă se juca, nu juca”. Iancovescu a fost mentorul multor actori de succes (printre care şi Grigore Vasiliu Birlic) şi fondator al câtorva teatre bucureştene. Reproducem integral articolul apărut în revista „Teatrul”: Au trecut peste 50 de ani din […]