Prestigiosul Centru Pompidou, muzeul naţional de artă modernă din Paris, aduce capodoperele cineaştilor suprarealişti la Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/prestigiosul-centru-pompidou-muzeul-national-de-arta-moderna-din-paris-aduce-capodoperele-cineastilor-suprarealisti-la-festivalul-international-de-film-experimental-bucuresti/

Evenimentul va avea loc între 17 şi 20 noiembrie. Câteva dintre cele mai importante capodopere cinematografice ale avangardei suprarealiste, filme ce influenţează practicile vizuale experimentale şi în prezent, vor fi prezentate în cadrul festivalului. Centrul Pompidou este unul dintre cele mai importante muzee de artă modernă din lume şi deţine una dintre cele mai impresionante […]

Un articol de Andrada Văsii|23 octombrie 2012

Evenimentul va avea loc între 17 şi 20 noiembrie. Câteva dintre cele mai importante capodopere cinematografice ale avangardei suprarealiste, filme ce influenţează practicile vizuale experimentale şi în prezent, vor fi prezentate în cadrul festivalului.
Centrul Pompidou este unul dintre cele mai importante muzee de artă modernă din lume şi deţine una dintre cele mai impresionante colecţii de film, ce acoperă mai mult de un secol de cinema şi artă vizuală, începând cu „Voyage dans la lune”, de Georges Mélies, până în prezent, reflectând practici cinematografice experimentale dezvoltate în afara cinema-ului mainstream.
Centru Pompidou se alătură astfel demersului educaţional al Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti, oferind publicului bucureştean o incursiune inedită în universul oniric, plin de umor şi surprinzător de actual al avangardei suprarealiste, prin programul special realizat de curatorul colecţiei, Philippe-Alain Michaud. Programul special va fi reprezentat la Bucureşti de Jonathan Pouthier, responsabil de programele de cinema ale Centrului Pompidou, invitat în dublă ipostază, fiind de asemenea membru al juriului al ediției din acest an al festivalului.

Sursa: Radiocultura

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.