Prima expozitie de fotografie pe hârtie manuală tipărită cu imprimante Epson, la Muzeul Național al Țăranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-expozitie-de-fotografie-pe-hartie-manuala-tiparita-cu-imprimante-epson-la-muzeul-national-al-taranului-roman/

Expoziţia poate fi vizitată până pe 12 august, în intervalul 12:00 – 19:00, în Atelierul de Carte de la Muzeul Naţional al Țăranului Român. Lucrările artiştilor vizuali Lucian Muntean şi Cristiana Negoescu au fost tipărite pe hârtie manuală cu ajutorul imprimantei Epson L850

Un articol de Petre Ivan|5 august 2015

Epson și Asociația Ordinul Manufacturierilor au inaugurat marți, 4 august 2015, expoziția „Back to the fibers – de la tipar manual la imprimare inkjet”, o premieră prin faptul că aduce împreună cele mai noi tehnologii în materie de imprimare cu o tehnică veche de mii de ani – fabricarea de hârtie – și cu fotografia clasică și conceptuală.

Expoziția cuprinde 27 de lucrări ale artiștilor vizuali Lucian Muntean și Cristiana Negoescu, tipărite pe hârtie manuală cu ajutorul imprimantei Epson L850.

Mă fascinează ferestrele! Peste tot pe unde am călătorit am fost curios să le privesc. Uneori era interesantă reflexia care se vedea în geamuri. Alteori, din interior, căutam să descopăr peisajul sau, din exterior, o fărâmă de intimitate în penumbra încăperii. Astfel am fotografiat Fereastra din 1997 până în prezent, acumulând o arhivă vastă cu amintirea acelui loc special care desparte intimitatea de infinit. –  Lucian Muntean, fotojurnalist și artist vizual.

Lucrările Cristianei Negoescu aduc în prim-plan fotografia conceptuală, unde culoarea joacă un rol esențial.

Cred că editarea imaginilor se face până la vopsea, atunci când totul pare să danseze printre fibrele hârtiei. Absența Prima expozitie conturului duce la emanciparea culorii, îmbinându-se mai bine cu hârtia. La prima vedere se vede misterul, iar după o analiză mai amănunțită, hârtia se arată cu hainele ei fotografice. – Cristiana Negoescu, artist vizual.

Pentru tipărirea celor 27 de lucrări a fost folosit modelul Epson L850 (multifuncţional) care poate fi operat independent, fără să fie conectat la un computer, și care tipărește direct de pe carduri de memorie şi camere cu PictBridge.

Tehnologia de care dispune îi permite să printeze pe numeroase tipuri de hârtie, chiar și pe cea realizată manual, după o tehnică veche de câteva mii de ani.

În plus, și noile modele de imprimante Epson cu patru culori pot fi folosite pentru a tipări pe hârtie manuală.

Acestea sunt livrate cu cerneală suficientă pentru doi ani. Modelele L130 şi L220 pot imprima un număr de 6.500 pagini color şi 4.000 pagini alb-negru utilizând doar cerneala livrată iniţial.

De asemenea, modelele L310, L365, L455 şi L565 includ două recipiente suplimentare de cerneală neagră, ceea ce le sporeşte volumul de imprimare alb-negru la 12.000 pagini.

Foto: Prima expozitie de fotografie pe hârtie manuală, Muzeul Național al Țăranului Român – facebook

31
/07
/17

Luna august este ultima șansă de a participa la Școlile de Vară organizate de Fundația Calea Victoriei anul acesta! Este o perioadă intensă, o petrecere culturală în orașul tău, când te poți bucura de cursuri de Stil, Desen, Storytelling, Fotografie, Meditație, Scriere Creativă și multe altele!

25
/07
/17

Sâmbătă, 22 iulie 2017, a avut loc ediția a VI-a a Workshopului de fotografie și explorare urbană Walk & Shoot – o ediție unică, cu personaje și cadre noi. Grupul de fotografi, în frunte cu fotograful coordonator Adi Bulboacă, alături de organizatori, au parcurs un traseu care a traversat Bucureștiul dintr-un capăt în altul.

19
/07
/17

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ținut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului și de recomandările din social media.

18
/07
/17

Concursul "Cea mai frumoasă IE" va avea loc în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului "Valea Mureșului" cu tema "Tradiția continuă!", care se va desfășura la Răstolița, în perioada 29-30 iulie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Mureș, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Târgu Mureș și Centrul Creației Populare Mureș, în scopul promovării modelelor autentice.

13
/07
/17

Pe 22 iulie, de la 08:00 la 20:00, găsești în București un workshop de fotografie și explorare urbană, în care afli poveștile orașului de la scriitorul Andrei Crăciun și înveți să faci fotografii de la un profesionist ca Adi Bulboacă.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

15
/06
/17

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de anul acesta, Mikhail Baryshnikov prezintă un one-man show intitulat „Brodsky/Baryshnikov”, în regia lui Alvis Hermanis, bazat pe poemele poetului rus Joseph Brodsky. Cele două reprezentații sunt programate pe 15 iunie, ora 22.00, și 16 iunie, ora 18.00.

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.