Primăvara începe cu „Tinerețea noastră, „Școala nevestelor” și „Liliom”
https://www.ziarulmetropolis.ro/primavara-incepe-cu-tineretea-noastra-scoala-nevestelor-si-liliom/

În prima lună de primăvară, Centrul Cultural LUMINA a pregătit pentru public reprezentaţii cu cele mai recente producţii sale.

Un articol de Liliana Matei|13 martie 2022

Pe 20 martie, de la ora 19.00, la Romexpo, Pavilion C3, se joacă „Tinerețea noastră” de Kenneth Lonergan. În distribuția acestui spectacol despre sfârșitul copilăriei, artefactele inocenței și primul pas spre maturitate, spectatorii îi vor putea urmări pe scenă pe Alexandru Pavel, Ana Crețu și Tudor Cucu-Dumitrescu.

Pe 24 martie, de la ora 19.00, publicul este așteptat la comedia  „Școala nevestelor” de J.B. P. Molière. Distribuția este alcătuită din actorii Adrian Nicolae, Alexandru Pavel, Ana Crețu, Tudor Cucu-Dumitrescu, Codrin Boldea, Voicu Aaniței. Direcția de scenă îi aparține lui Victor Ioan Frunză, iar decorul și costumele sunt create de scenografa Adriana Grand.

Tot la Romexpo, Pavilion C3, va avea loc și spectacolul „Liliom. Viața și moartea unui vagabond” de Molnár Ferenc, programat pe 31 martie, la ora 19.00,

Interpretează: George Costin, Ana Crețu, Mirela Zeța, Alexandru Pavel, Codrin Boldea, Tudor Cucu Dumitrescu, Adrian Ban, Visarion Udatu, Sami Al-Tawel, Ioana Neacșu, Ioana Nicolae, Iza Radu, Flavia Martac.

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Scenografia: Adriana Grand

Coordonare muzicală: Andreea Csibi-Buzică.

Biletele pot fi achiziționate de aici: www.bilet.ro.

Foto: Adriana Grand

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.