Primele imagini ale interiorului muzeului de design V & A din Dundee, Scoția
https://www.ziarulmetropolis.ro/primele-imagini-ale-interiorului-muzeului-de-design-v-a-din-dundee-scotia/

V&A Dundee Museum of Design, primul muzeu de design din Scoţia, va fi inaugurat sâmbătă, 15 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2018

Despre destinația clădirii de 80 de milioane de lire sterline vorbește chiar aspectul său exterior. Forma unghiulară a construcției și fațada acoperită cu striații orizontale din beton aduc frumusețea stâncilor scoțiene într-o clădire contemporană.

Muzeul, proiectat de arhitectul japonez Kengo Kuma, care a spus că dorește să creeze un „loc de locuit pentru oraș”, se poate lăuda cu o parte laterală ce se extinde peste apă semănând cu bordul unei corăbii.

Este de așteptat ca V&A Dundee Museum of Design să atragă peste 500 000 de vizitatori în primul său an de existență

Foto: V&A Dundee Museum of Design – facebook

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.