Primele informații despre FITS 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/primele-informatii-despre-fits-2020/

Au fost anunţate primele informaţii despre cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Liliana Matei|7 februarie 2020

În cadrul unei conferințe de presă transmisă live din foaierul Teatrului Național „Radu Stanca”, Constantin Chiriac, Președintele FITS, a anunțat o parte din cele mai importante spectacole care vor fi prezente în acest an la Festival, alături de distinși invitați care vor primi o stea pe Aleea Celebrităților.

Mai multe spectacole și evenimente speciale, invitați din peste 70 de țări, instituții culturale respectate în toată lumea și artiști aclamați sunt și în acest an parte din magia Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Ediția curentă, cu numărul 27, se desfășoară sub semnul credinței în artele spectacolului și al magiei pe care acestea le așază în fiecare dintre noi, artiști și spectatori împreună: Puterea de a crede!

Constantin Chiriac a anunțat șase dintre cei care vor primi în acest an o stea pe Aleea Celebrităților: Sasha Waltz, Israel Galvan, Denis O’Hare, Jan Lauwers, Helmut Stürmer, Akram Khan, completând moștenirea culturală uriașă pe care FITS o aduce, an de an, Sibiului.

A fost anunțată și o nouă secțiune pentru Bursa de Spectacole, Pitch Session, cu două jurii internaționale care vor selecta zece propuneri de spectacole ce urmează a fi prezentate la scenă deschisă în cadrul evenimentului. Vă reamintim că înscrierile la Bursă se pot face până pe 31 martie, însă numai cei care se înscriu până la finele lunii februarie mai pot beneficia de reducerile semnificative oferite de organizatori.

Tot în cadrul conferinței de presă, Constantin Chiriac a vorbit despre sezonul de circ contemporan din acest an, unul dintre cele mai bune la FITS, un efort pe care echipa l-a făcut ca răspuns la solicitările și aprecierea publicului față de această artă a spectacolului atât de specială.

La finalul conferinței de presă a fost anunțat și calendarul următoarei perioade în ceea ce privește FITS:
1 Martie – anunțarea programului cu spectacole indoor și outdoor;
27 Martie, de Ziua Mondială a Teatrului – punerea în vânzare a biletelor și, de asemenea, completarea programului cu evenimentele speciale, în măsura în care acestea vor fi confirmate.

Primele informații despre FITS 2020 sunt disponibile aici.

Foto: Pini Snir

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.