Printul Harry a admirat „Peisaje transilvănene” la Institutul Cultural Român din Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/printul-harry-a-admirat-peisaje-transilvanene-la-institutul-cultural-roman-din-londra/

Prinţul Harry a participat la vernisajul expoziţiei „Peisaje transilvănene”, un set de picturi şi sculpturi realizate de artista britanică Clare Inskip, care a avut loc la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra şi la care au fost prezenţi şi mai mulţi diplomaţi români.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2015

Întâmpinat de Mihnea Motoc, ambasadorul României, şi de Dorian Branea, directorul ICR Londra, printul Harry a zăbovit pe îndelete în faţa lucrărilor prezentate în expoziţie, angajându-se în lungi conversaţii cu ceilalţi invitaţi.

Prinţul Harry, care patronează mai multe iniţiative caritabile, împărtăşeşte preocupările tatălui său, prinţul Charles, pentru proiectele de conservare a patrimoniului natural şi istoric din zona Transilvaniei şi s-a arătat încântat să poată participa la acest eveniment.

Expoziţia, dedicată frumuseţilor naturale şi tradiţiilor din vechea provincie românească, face parte dintr-un şir de evenimente organizate de ICR Londra prin care institutul urmăreşte să prezinte publicului din capitala Marii Britanii aspecte definitorii ale culturii româneşti prin intermediul lucrărilor unor artişti britanici cunoscuţi – plasticieni, fotografi, dar şi scriitori -, având în acelaşi timp scopul de a crea o arhivă britanică a descoperirii României cu ajutorul mai multor arte.

În 2014, prinţul de Wales a fost oaspetele de onoare al Institutului Cultural Român din Londra, cu ocazia Festivalului Transilvania.

Foto: Printul Harry – facebook

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.