Program la teatrul In culise
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-in-culise/

Vineri, 30 Noiembrie Ora 18:00 Frumoasa Călătorie a Urşilor Panda – Romatic-Filosofic-Drama-Comedie De Matei Vişniec Regia Cristian Bajora Cu: Ştefan Nistor, Cosmina Soare Ora 21:00 Impro-Show ÎnCulise Cu: Paul Alexandru, Ionuţ Iftimiciuc, Laura Marin, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Ştefan Nistor Sâmbătă, 1 Decembrie Ora 15:00 Insula Femeilor – Comedie De Valeriu Butulescu Regia: Cristian Bajora […]

Un articol de Andrada Văsii|28 noiembrie 2012

Vineri, 30 Noiembrie

Ora 18:00

Frumoasa Călătorie a Urşilor Panda – Romatic-Filosofic-Drama-Comedie

De Matei Vişniec

Regia Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Cosmina Soare

Ora 21:00

Impro-Show ÎnCulise

Cu: Paul Alexandru, Ionuţ Iftimiciuc, Laura Marin, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Ştefan Nistor

Sâmbătă, 1 Decembrie

Ora 15:00

Insula Femeilor – Comedie

De Valeriu Butulescu

Regia: Cristian Bajora

Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmuş, Cosmina Soare, Dana Cojan, Florin Frăţilă, Paul Alexandru

Ora 18:00

Trei Piese Scurte Fără Sex – Tragicomedie

Texte: Theo Herghelegiu, Rodrigo Garcia, Aldo Nicolaj

Regia: Cristian Bajora

Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad

Ora 21:00

Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu – Comedie

După texte de Matei Vişniec

Regia Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Ionuţ Iftimiciuc, Maria Popovici, Ioana Chelmuş

Ora 24:00

Scrisori către Rita – The Show – Comedie Erotică

De Ştefan Caraman

Regia: Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici

Duminică, 2 Decembrie

Ora 15:00

 Dublura – Spectacol Invitat

Text şi Regie: Petru Ionescu

Cu: Silvia Codreanu, Virgil Constantin, Gabriela Hamzescu

Ora 18:00

 Cum se zice – Comedie

De Roberto Mazzucco

Regia: Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ionuţ Iftimiciuc.

Ora 21:00

 Spectatorul Condamnat la Moarte – Comedie

De Matei Vişniec

Regia: Cristian Bajora

Cu: Ştefan Nistor, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Maria Popovici, Laura Marin, Ioana Chelmuş, Paul Alexandru, Alexandru Banciu.

 

15
/08
/17

Într-o zi de 15 august (1769) se năştea, la Ajaccio, în Corsica, Napoleon Bonaparte, lider politic si militar al Franţei, unul dintre cei mai buni conducători militari din istorie. 55 de ani mai devreme, la Constantinopol, în ziua în care creştinii sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii şi ginerele său, Enache Văcărescu, erau decapitaţi. Trupurile lor au fost aruncate în apele Bosforului, iar capetele, înfipte în prăjini, au stat trei zile la poarta Seraiului.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

14
/08
/17

În urmă cu mai bine de două decenii, într-o zi de 14 august (1996), la reşedinţa sa din La Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris, se stingea din viaţă Sergiu Celibidache, personalitate marcantă și controversată a secolului trecut, unul din cei mai de seamă dirijori ai lumii.

14
/08
/17

Mrs. Fang, un film documentar al regizorului chinez Wang Bing despre ultimele zile ale unei femei care suferă de Alzheimer, a câștigat Leopardul de Aur, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017. Franțuzoaica Isabelle Huppert a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul său din filmul Madame Hyde.

13
/08
/17

Pe 21 august se împlinesc 92 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, unul dintre cei mai importanți actori de teatru și film din România, cel care dă numele Teatrului din Ploiești. Cu această ocazie, instituția de spectacole care-i poartă numele organizează o serie de manifestări care-i sunt dedicate.

13
/08
/17

Apune soarele peste blocurile din cartierul Titan și, din fața Cinematografului Gloria, se aud cele mai frumoase cântece interbelice. Celebrele „Ilona” sau „Zaraza”, cântate de vocea inconfundabilă a tenorului Robert Nagy, se aud până departe peste Parcul IOR. În fiecare weekend, până pe 3 septembrie, de la ora 19.30, spectacolul „Grădina Gloria” în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză se joacă în fața Cinematografului Gloria, iar accesul este liber.

11
/08
/17

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies. „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.

11
/08
/17

Romanian Sinfonietta Orchestra revine la Ateneul Român. Program integral Beethoven! Câteva dintre cele mai cunoscute capodopere ale titanului de la Bonn precum Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 5 în do minor vor prinde astfel din nou viață în fața publicului în versiuni de nivel internațional.

11
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă sâmbătă, 12 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie Poeţi-Actori, Actori-Poeţi, un remember liric dedicat poeţilor-actori și actorilor poeţi Theodor Danetti şi Emil Botta.

11
/08
/17

Ajuns la cea de-a patra ediție, UrbanEye invită creatorii independenți și pasionații de film, dar și casele de producție, să înscrie în competiție filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană din România. Se caută filme în care orașul, arhitectura sau viața urbană din România sunt personajele, subiectele principale sau decoruri cu rol dramaturgic în construcția narativă.

10
/08
/17

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

10
/08
/17

"Cred că nu am trăit degeaba. Am lăsat ceva în urmă. Am învăţat de la viaţă că demnitatea, cinstea şi generozitatea se plătesc foarte scump." – Tamara Buciuceanu-Botez. Doamna comediei româneşti, una dintre reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, îşi sărbătoreşte, astăzi, cea de-a 88-a aniversare.