Raluca Delarupea expune „Geometria Fricii“ la Atelier 030202
https://www.ziarulmetropolis.ro/raluca-delarupea-expune-geometria-fricii-la-atelier-030202/

Joi, 11 aprilie, începând cu ora 18.00, la Atelier 030202 va avea loc vernisajul Ralucăi Delarupea , „Geometria fricii“.

Un articol de Andrada Văsii|11 aprilie 2013

Joi, 11 aprilie, începând cu ora 18.00, la Atelier 030202 din Bucureşti, va avea loc vernisajul Ralucăi Delarupea , „Geometria fricii“.

„«Geometria Fricii» delimitează o lume fără scop, infinit deasupra omului, acestuia nerămânându-i decât să contemple. În proiectul de față am căutat un spațiu de integrare atât a celui care contemplă în mod activ arta cât și a celui care o produce“, spune artista Raluca Delarupea.

În viziunea acesteia, spațiul definit acţiunii este unul intrinsec, plin de angoase, frustrări, întrebări, anxietate și obsesie. „Este un spatiu în care frumusețea este un principiu dat de realitatea vieții trăite, unde armonia este un gând ideatic“, consideră Raluca Delarupea.

„Portretele din «Geometria Fricii» au în spate istorii de groază, de durere, de neputință. Acest proiect își dorește în final o proiecție a unui univers încercat mereu de spaima de a nu mai fi“.
Raluca Delarupea,
artist vizual

Expoziţia arată că fiecare portret are istoria lui și face parte dintr-un univers în plină desfășurare. „Am ales corpul uman ca aspect formal versus conceptual, considerându-l un arhetip, o matrice“, subliniază artista. Raluca Delarupea a cercetat expresia psihică a realității urbane, transformarea socială a corpului uman, „un corp rupt deformat, mutilat, urât, trist, deprimat, sufocat“, într-o viață „plină de dezacord atât social, cât și psihic, o viață a căutării de adevăr, a dezamăgirii şi a deziluziei“.

Info:

Vernisaj: joi, 11 aprilie 2013, ora 18.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
Parteneri: Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
Manager artistic Atelier 030202: Mihai Zgondoiu

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro
29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.