Răzvan Boar expune „Inanimate Objects Obey my Thought!“ la Galeria Nicodim
https://www.ziarulmetropolis.ro/razvan-boar-expune-inanimate-objects-obey-my-thought-la-galeria-nicodim/

Vernisajul „Inanimate Objects Obey my Thought!“ semnat Răzvan Boar va avea loc marţi, 25 iunie, începând cu ora 19.00 la Galeria Nicodim din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

Vernisajul „Inanimate Objects Obey my Thought!“ semnat Răzvan Boar va avea loc marți, 25 iunie, începând cu ora 19.00 la Galeria Nicodim din București.

În noua serie de lucrări ale artistului român Răzvan Boar desenul, ca și practică artistică este transpus, manipulat și parodiat. Deși stilul lui Răzvan Boar este incontestabil pictural, felul în care abordează gestul artistic dă la iveală un dialog critic cu noua manieră de reprezentare artistică.

Compozițiile sale evidențiază un anumit automatism, o abordare aproape expresionist abstractă a desenului, care-i plasează subiectele figurative și tematice într-un joc dinamic al noțiunilor configurării și sublimării.

Imagini din anii ‘50

Utilizând imagini ale iconografiei publicitare din anii ‘50, creația sa se confruntă cu rolul de „studiu“ ca mijloc pentru atingerea unui scop final, și mai mult decât atât, ca o condiție necesară a picturalului. Astfel linia de demarcație între desen și pictură este estompată; nivelând ierarhia tehnicilor și a materialelor, el folosește culorile cu o lejeritate a tușei de obicei asociată carbunelui sau tușului.

Chiar această tensiune materială este cea care face ca lucrările să se subscrie zonei vestigiilor sau a relicvei contemporane; liniile sale devin primitive, culorile sunt simbolice, tiparele prind contur și totul captă un ritm vizual distinct.

Artistul se folosește de culoare pentru a delimita și a-și contura ideile și subiectele unificându-și astfel planurile în mod formal.

Info: 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 25 iunie-25 iulie.

Foto credit: Modernism.ro

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.