Razvan Stoica este semifinalist la Concursul New Talent din Bratislava
https://www.ziarulmetropolis.ro/razvan-stoica-este-semifinalist-la-concursul-new-talent-din-bratislava/

Vineri, 4 octombrie, de la ora 21, Radio România Muzical transmite în direct semifinala concursului New Talent de la Bratislava, în care evolează şi violonistul român Razvan Stoica.

Un articol de Andrada Văsii|3 octombrie 2013

Vineri, 4 octombrie, de la ora 21, Radio România Muzical transmite în direct semifinala concursului New Talent de la Bratislava, în care evolează şi violonistul român Razvan Stoica.

În cazul în care violonistul Razvan Stoica va ajunge în finala competiţiei, Radio România Muzical va transmite în direct şi acest concert, programat luni, 7 octombrie, de la ora 21. Comentator: Mihai Stănescu.

New Talent este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. Anul acesta, în competiţie s-au înscris 23 de concurenţi, Razvan Stoica fiind unul dintre cei 8 semifinalişti anunţaţi în 30 aprilie 2013.

Razvan Stoica reprezintă o generaţie

Unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice îl recomandă pe muzician drept una dintre noile stele ale violonisticii româneşti.

Violonistul Razvan Stoica (26 ani) a studiat la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a  câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care Răzvan a avut 170 de contracandidaţi.

Razvan Stoica

Violonistul Razvan Stoica

Citiţi şi: VIDEO Violonistul român Răzvan Stoica a ajuns în semifinala Concursului „New Talent“ de la Bratislava

Înregistrările propuse spre ascultare juriului concursului New Talent de la Bratislava au fost realizate de violonistul Răzvan Stoica în compania surorii sale, pianista Andreea Stoica, în studiourile Radio România (februarie 2013) şi au fost difuzate la Radio România Muzical în 22 martie 2013, în cadrul emisiunii „Interpreţi de ieri şi de azi”.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Foto credit: Radio România Muzical, Razvan Stoica

 

 

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.