Rebengiuc, Vasluianu și Pavlu, poveşti cu tâlc la „Cafea de Weekend”
https://www.ziarulmetropolis.ro/rebengiuc-vasluianu-si-pavlu-povesti-cu-talc-la-cafea-de-weekend/

Actorii Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu vor fi prezenţi, în luna ianuarie şi februarie, la o serie de întâlniri şi poveşti cu tâlc în mansarda Control N din Bucureşti, la evenimentul „Cafeaua de Weekend”.

Un articol de Petre Ivan|10 ianuarie 2014

Actorii Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu vor fi prezenţi, în luna ianuarie şi februarie, la o serie de întâlniri şi poveşti cu tâlc în mansarda Control N din Bucureşti, la evenimentul „Cafeaua de Weekend”.

Începând din luna ianuarie a noului an, uşile Asociaţiei Culturale Control N (Str. Transilvaniei nr. 10, etaj 2, apartament 3, sector 1, Bucureşti) se deschid pentru o serie de întâlniri şi discuţii cu personalităţi pe cât de diverse, pe atât de pasionante.

„Cafeaua de Weekend” va fi momentul de răsplată la finalul unei săptămâni intense, momentul în care, alături de o persoană fascinantă din film, teatru, muzică, dans, arte plastice, literatură, fotografie, cinefilii se vor putea relaxa, ascultând şi fiind parte din poveşti spuse la o cafea.

Rebengiuc

„Cafeaua de Weekend” debutează cu o temă extrem de dezbătută: actoria între teatru şi film. Trei actori cheie ai filmului şi teatrului românesc vin să îi întâlnească pe toţi cei care doresc să îi cunoască, să îi asculte, să discute pe îndelete despre drumul dus-întors între scenă şi marele ecran, notează Mediafax.

Rebengiuc

Cafeaua de Weekend: Andi Vasluianu – 25 ianuarie, Şerban Pavlu – 1 februarie, Victor Rebengiuc – 8 februarie.

Taxa de participare este de 100 de lei (pentru o întâlnire), 200 de lei (pentru două întâlniri) şi 270 de lei (pentru trei întâlniri). Taxa se achită până cel târziu în joia premergătoare primei întâlniri.

Foto: Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu – Cinemagia

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

07
/05
/20

PREVIEW Din multitudinea de oferte de filme care pot fi văzute de acasă în perioada asta de izolare, vă propunem câteva titluri clasice maghiare, puse la dispoziţie online şi gratuit, cu subtitrare în engleză, chiar de Arhiva de Film din Ungaria.

04
/05
/20

Micro-granturile #ADFRSurvival, destinate independenților din cinematografie rămași fără nicio sursă de venit în criza economică generată în contextul pandemiei de coronavirus, vor ajunge la beneficiarii desemnați de echipa de evaluare formată din Laura Mușat (fondator Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator / director artistic ShortsUP) și Iulia Popovici (critic de film & teatru / fondator Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură).

02
/05
/20

Astra Film Online vă invită duminică, 3 mai, de la ora 18:00, să descoperiți istoria bogată, de nouă secole, a orașului Sibiu, inima Transilvaniei, prin două filme remarcabile: Sibiu-Hermannstadt și Sibiu 825, semnate de Dumitru Budrala.

02
/05
/20

Faptul că amânăm ediția a 13-a a Festivalului One World Romania până spre sfârșitul verii nu înseamnă că ne resemnăm să nu vă mai întâlnim până atunci. Începând din luna mai și până în septembrie vom organiza, constant, o serie de evenimente și de proiecții online, din dorința de a păstra legătura, măcar virtual.

01
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Ce faci când noul film al unui regizor pe care îl admiri te dezamăgește? Ce nu a mers bine? Sunt întrebări pe care mi le-am pus după ce am văzut, în premieră pe platforma MUBI, „Ema” (2019), cel mai recent lungmetraj al chilianului Pablo Larraín, prezentat la Veneția.

29
/04
/20

De Ziua internațională a dansului, miercuri, 29 aprilie, ora 21:00, JTI vă invită la un film cu și despre dans, pe platforma online TIFF Unlimited. Mr. Gaga, un documentar artistic extraordinar despre coregraful israelian Ohad Naharin, în regia lui Tomer Heymann, a fost prezentat prima dată de JTI la ediția TIFF din 2016, la cinematograful Florin Piersic din Cluj.

28
/04
/20

În 2019, a apărut în traducere în limba română, la Editura RAO, o nouă ediție, „revăzută și actualizată”, a celebrei antologii „1001 de filme de văzut într-o viață”. Ce filme au ieșit din canon și ce titluri au devenit obligatorii în ultimii 15 ani?

27
/04
/20

HISTORY readuce în proiecție specială povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria, aflată în centrul luptei pentru realizarea Marii Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne. Telespectatorii români au întâlnire cu istoria duminică, 3 mai, de la ora 21:00.