Reclama cu nuduri abstracte de Picasso, blocată de Facebook
https://www.ziarulmetropolis.ro/reclama-cu-nuduri-abstracte-de-picasso-blocata-de-facebook/

Reclama online realizată de Montreal Museum of Fine Arts pentru expoziţia de vară a fost blocată de platforma Facebook pentru că folosea nuduri abstracte pictate de Pablo Picasso. Muzeul a fost nevoit să ia legătura direct cu compania, pentru a reuşi să publice online advertorialul (puteţi vedea reclama video în interiorul articolului).

Un articol de Petre Ivan|6 august 2018

Tabloul „Femmes à la toilette” a fost una dintre imaginile principale folosite pentru promovarea expoziţiei, care face legătura între arta africană şi influenţa asupra lui Picasso şi impactul pictorului asupra artiştilor contemporani africani.

După ce prima variantă de reclamă a fost respinsă de Facebook, reprezentanţii muzeului au încercat cu o altă imagine, mai abstractă, „Large Still Life with Pedestal Table”. Dar nici aceasta nu a fost acceptată.

„Algoritmul (Facebook, n.r.) nu vede diferenţa între o operă de artă şi o reclamă proastă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Pascale Chasse, pentru BBC.

Facebook nu permite utilizatorilor să publice imagini cu nuduri, şi nici fotografii ale tablourilor, sculpturilor care conţin nuduri.

Regulile pentru advertoriale sunt şi mai stricte şi nu permit folosirea nudurilor din tablouri în reclame, deşi, în acest caz, a fost făcută, până la urmă, o excepţie.

Foto: Reclama cu nuduri abstracte de Picasso – mbam.qc.ca/en/exhibitions/on-view/picasso/

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.