Regina Maria, între personalitățile singularizate de Imperial War Museum din Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/regina-maria-intre-personalitatile-singularizate-de-imperial-war-museum-din-londra/

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, celebrul Imperial War Museum din Londra a pus în circulaţie 100 de personalităţi feminine care s-au evidenţiat în Primul Război Mondial, dar şi în perioada de modernizare şi emancipare a femeilor care i-a urmat.

Un articol de Petre Ivan|8 martie 2018

Regina Maria a fost selectată, la propunerea ICR Londra, între aceste femei excepționale, portretul suveranei fiind creionat de profesorul Alin Ciupală de la Universitatea din Bucureşti, autorul cărții „Bătălia lor: Femeile din România în Primul Război Mondial”, care va constitui punctul de pornire a unei expoziții internaționale prezentate cu ocazia Anului Centenarului.

Prezența marii Regine de origine britanică reprezintă o bună ocazie de a atrage atenția, într-un context de mare vizibilitate, asupra eroismului românesc în Primul Război Mondial și alianței cu Marea Britanie, precum și de a celebra 100 de ani de la Marea Unire în cadrul unor evenimente de impact.

Mai multe detalii pe www.1914.org şi www.icr-london.co.uk .

Foto: Regina Maria – facebook

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?