Regizorul Alexandru Mâzgăreanu este managerul interimar al Teatrului Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/regizorul-alexandru-mazgareanu-este-managerul-interimar-al-teatrului-nottara/

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu este, din 2 mai 2022, managerul interimar al Teatrului Nottara.

Un articol de Liliana Matei|3 mai 2022

Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan, Primarul Municipiului București, într-o postare pe pagina de Facebook, în care acesta spunea: „Am semnat dispoziția de numire temporară având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale. Îi doresc succes noului director, iar bucureștenilor le adresez invitația de a merge în continuare la teatru!”

Numirea vine după demiterea fostului manager, Marinela Țepuș, ca urmare a notei primite la evaluarea anuală, ce nu i-a permis continuarea mandatului.

Alexandru Mâzgăreanu este unul dintre cei mai cunoscuți și cei mai apreciați regizori ai generației tinere. S-a născut pe 24 ianuarie 1987, la București. În 2008, a absolvit secția Regie a Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, iar, în 2010, a absolvit studiile de Master din cadrul aceleiași universități.

Cariera lui artistică a început cu un premiu prestigios, pentru Cel mai bun regizor, pentru spectacolul Romanțioșii de Edmond Rostand, la Gala Comedia ține la TINEri, în 2008. În 2011, a fost nominalizat la Secțiunea: Debut, la Gala Premiilor UNITER, pentru regia spectacolului Funcționarii, după A.P. Cehov.

Peste 30 de spectacole a pus în scenă Alexandru Mâzgăreanu, în teatre din București și din țară, multe dintre ele recompensate cu distincții importante, impunându-se ca unul dintre numele de referință în teatrul românesc al ultimului deceniu. Pentru spectacolul Steaua fără nume, producție a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, Alexandru Mâzgăreanu a primit o prestigioasă nominalizare la categoria Cea mai bună regie, la Gala Premiilor UNITER, 2020.

Printre spectacolele puse în scenă la Teatrul Nottara din București, amintim Sonată de toamnă de Ingmar Bergman, Capcană mortală de Ira Levin, Cum vă place de William Shakespeare, Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, Fazanul de Georges Feydeau, O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, True West de Sam Shepard.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).