Reprezentanție extraordinară, „FRATI”, la TNTm, cu Florin Piersic Jr.
https://www.ziarulmetropolis.ro/reprezentantie-extraordinara-frati-la-tntm-cu-florin-piersic-jr/

Începând cu premiera din 9 mai, Florin Piersic Jr transformă spectacolul pe textul american Fraţi, împreună cu colegii săi din Teatrul Naţional din Timişoara, într-un adevărat live-show – un spectacol contemporan despre relaţii, aici şi acum, relaţii între personaje, cât şi între public şi personaje.

Un articol de Petre Ivan|25 octombrie 2017

Florin Piersic jr., un creator de sine stătător, rebel, un artist care își creează propriul univers și se ferește de drumurile bătătorite, dar pline de succes, investighează realitatea imediată cu atenția și curiozitatea devoratorului de cultură.

Florin Piersic jr. se dezvoltă ca un creator modern complex cu precădere în spațiul alternativ, concentrat în special în teatrele capitalei, astfel încât montarea spectacolului Frați  la Teatrul Național din Timișoara reprezintă unul din drumurile noi pe care acesta pășește.

De asemenea, după primele opt întâlniri cu publicul Teatrului Național din Timișoara, putem spune că spectacolul Frați consacră spectacolul live ca spațiu de creație comun celor doi parteneri – actori și spectatori, fenomenul live fiind una dintre direcțiile pe care Naționalul timișorean le-a urmărit cu consecvență în ultimii 12 ani.

În acest context, Teatrul Național din Timișoara a inserat în programul lunii octombrie o nouă reprezentație cu spectacolul Frați, marți, 31 octombrie, de la ora 19, la Sala 2, pentru publicul care nu a mai găsit bilete la reprezentația de săptămâna trecută și care a dorit să vadă spectacolul.

Și pentru că arta actorului cucerește, pentru că arta actorului strălucind în ochii spectatorului, îl face pe acesta să creadă că orice frumos mai poate fi posibil și pe scenă și în viață, după spectacol, publicul va putea intra în dialog cu Florin Piersic jr. și cu colegii săi de distribuție – Matei Chioariu, Călin Stanciu jr. și Marko Adžić, într-o întâlnire deosebită, o adevărată experiență de viață și de teatru.

Foto: Florin Piersic Jr – facebook

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.