Revista Flacăra şi-a încetat apariţia în print
https://www.ziarulmetropolis.ro/revista-flacara-si-a-incetat-aparitia-in-print/

Revista Flacăra, al cărei prim număr a apărut pe 22 octombrie 1911, şi-a încetat apariţia în print, decizia fiind una „temporară”, a declarat George Arion, preşedinte director general al societăţii Publicaţiile Flacăra SA.   Ultimul număr în print al Revistei Flacăra a fost cel care a apărut în decembrie 2012. „Începând din această lună, apariţia […]

Un articol de Andrada Văsii|24 ianuarie 2013

Revista Flacăra, al cărei prim număr a apărut pe 22 octombrie 1911, şi-a încetat apariţia în print, decizia fiind una „temporară”, a declarat George Arion, preşedinte director general al societăţii Publicaţiile Flacăra SA.

 

Ultimul număr în print al Revistei Flacăra a fost cel care a apărut în decembrie 2012.

„Începând din această lună, apariţia Revistei Flacăra în print a fost sistată temporar. Am luat această decizie din cauza deciziilor prin care trece printul”, a spus George Arion, precizând că este posibil, dacă va fi favorabil contextul economic, ca apariţia în print a Revistei Flacăra să fie reluată la un moment dat în viitor.

El a precizat că decizia sistării apariţiei în print a Revistei Flacăra este una grea. „Am 38 de ani de Flacăra, în februarie îi împlinesc”, a spus George Arion.

În ceea ce priveşte site-ul publicaţiei, George Arion a spus că nu a fost luată încă o decizie cu privire la o eventuală dezvoltare a acestuia. „În privinţa site-ului, trebuie să luăm o hotărâre. Îl menţinem, cel puţin o perioadă”, a spus George Arion.

Pe de altă parte, George Arion a spus că, de la apariţia primului număr al Revistei Flacăra, pe 22 octombrie 1911, publicaţia şi-a mai sistat apariţia de trei ori.

Încetarea apariţiei în print a Revistei Flacăra a presupus şi o restructurare a angajaţilor publicaţiei. „S-a făcut o reducere de personal, pentru prima dată în istoria noastră”, a mai spus George Arion.

Fondatorul şi primul director al revistei a fost Constantin Banu. Adoptând o stilistică proprie marilor publicaţii culturale europene, revista s-a bucurat de succes în epocă, adunând în jurul ei personalităţi precum I. L. Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Ion Agârbiceanu, Alexandru Vlahuţă, Victor Eftimiu, Mihail Sadoveanu, George Coşbuc etc. În timpul Primului Război Mondial, Flacăra îşi încetează apariţia, revenind în atenţia publicului în anul 1922.

În apropierea celui de-Al Doilea Război Mondial publicaţia îşi încetează din nou apariţia. În mai 1952 apare noua serie Flacăra, „revistă lunară social-politică şi literar-artistică”. Multă vreme, a fost singura revistă ilustrată din România.

După decembrie 1989 apare o nouă revistă Flacăra care încearcă să reînnoade firul tradiţiei instaurate de către fondatorul ei. Se relansează într-un format grafic şi editorial nou şi original în 2001. Rebranding-ul din decembrie 2009 prezintă un nou concept editorial şi o formulă grafică modernă care se adresează cerinţelor cititorului actual.

Site-ul Revistei Flacăra a fost lansat în august 2010.

 

 

Sursa:  Mediafax

 

 

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.