Rezultatele preselecției Galei Tânărului Actor HOP 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezultatele-preselectiei-galei-tanarului-actor-hop-2013/

În urma preselecţiei organizate în zilele de 15,16 şi 17 iulie a.c. pentru ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor care se va desfăşura la Costineşti, juriul i-a ales pe actorii care vor merge mai departe în competiţie.

Un articol de Andrada Văsii|18 iulie 2013

În urma preselecţiei organizate în zilele de 15,16 şi 17 iulie a.c. pentru ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor care se va desfăşura la Costineşti, s-au obţinut următoarele rezultate:

La secţiunea Grup, comisia formată din George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, Nicoleta Lefter şi Oana Stoica a decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs:

„A şasea săptămână”, colaj de improvizaţii, cu Raul-Cristian Ciocan, Nándor Ferencz, Réka László, Rudolf Molnár, Endre Rácz, Timea Udvari, Zsuzsanna Vass;

„Aproape” de John Cariani, cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mihai Cojocaru, Octavian Costin, Mădălina Craiu, Lorena Luchian, Anca Markos, Alexandru Mustăţea;
„O anecdotă provincială” de Alexander Vampilov, cu Vladimir Albu, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Lia Gherman, George Lepădatu, Ionuţ Toader;
„Omul pernă”, după Martin Mc’Donagh, cu Cristian But, Raul-Cristian Ciocan, Flavia Giurgiu, Patrick Negrean, Andrei Sabău;
„Pisica Verde” de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan.

Spectacol individual

La secţiunea Individual, comisia formată din Radu Afrim, Nicu Mihoc şi Cristina Rusiecki a declarat admişi în concurs următorii candidaţi: Alexandra Apetrei, Aida Avieriţei, Simona Arsu, Alexandra Caras, Ioana Cheregi, Răzvan Corneci, Anghel Damian, George Dometi, Dumitru Georgescu, Amalia Huţan, Adelin Ilie, Cristi Iorga, Ruxandra Maniu, Emőke Pál, Ioan Paraschiv, Ştefan Pavel, Camelia Pintilie, Melania Rusu, Gabriel Sandu, Mihai Săvescu.

Ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor (director artistic Radu Afrim) se va desfăşura la Costineşti în perioada 4-8 septembrie 2013.
Foto credit: Adi Bulboacă
05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.

05
/01
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a ansamblului Operei Naționale București, asta după ce reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către public, fiind sold-out.

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.