„Richard II” deschide Festivalul Internațional Shakespeare
https://www.ziarulmetropolis.ro/richard-ii-deschide-festivalul-international-shakespeare/

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Teatru de la Craiova (14-23 aprilie) se deschide, astăzi, cu spectacolul „Richard II” in interpretarea trupei Teatrului Saitama din Japonia sub conducerea regizorului Yukio Ninagawa.

Un articol de Petre Ivan|14 aprilie 2016

Teatrul Saitama din Tokyo, aflat în premieră în România,  prezintă o interpretare memorabilă a piesei „Richard II”, în viziunea celebrului Yukio Ninagawa, spectacol la prezentarea căruia participă aproximativ 90 de persoane.

Pentru că spectacolul a fost conceput spre a se juca  cât mai aproape de public, s-a renunțat la locurile din sală și s-au construit gradene pe scenă.Shakespeare

Publicul craiovean care nu va avea acces în sală va putea urmări spectacolul pe un ecran montat în Piața „William Shakespeare“.

Festivalul de teatru Shakespeare de la Craiova este considerat de catre specialisti drept unul dintre cele mai importante din intreaga lume.

Timp de zece zile spiritul si povestile nemuritoare ale lui Shakespeare vor fi prezentate publicului din Romania prin intermediul a 46  de evenimente culturale si spectacole in interpretarea unor artisti si companii teatrale din 15 tari de pe patru continente.

Festivalul este unul special pentru cultura mondială, înscriindu-se printre cele mai importante, în întreaga lume având loc manifestări dedicate marcării împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Spectacole vor fi jucate la Craiova, București, Rm. Vâlcea și Dr. Tr. Severin.

România va fi prezentă în Festival prin spectacolele „Julius Caesar” de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, „Romeo și Julieta” realizat la Craiova, „Regele Lear”, de la Teatrul de Stat Oradea, „Furtuna”, de la Teatrul de Păpuşi Gong din Sibiu şi “Folia, Shakespeare & Co”, realizat de „Gigi Căciuleanu Dance Company” la Teatrul Metropolis din Bucureşti, în regia şi coregrafia lui Gigi Căciuleanu.

Foto: Festivalul Internațional Shakespeare – tncms.ro

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.