Robert Redford, ovaţionat la ultimul său rol din carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/robert-redford-ovationat-la-ultimul-sau-rol-din-cariera/

Robert Redford, 82 de ani, a fost ovaţionat, aseară, la Toronto, la premiera filmului „The Old Man and the Gun”, despre care actorul a spus că este ultimul în care a jucat. Criticii nu exclud ca rolul să îi aducă lui Redford o nominalizare la Oscar.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2018

„The Old Man and the Gun” spune povestea unui fermecător jefuitor de bănci, care a fost prins de 17 ori în decursul a 60 de ani, dar care a reuşit de fiecare dată să evadeze.

Luna trecută, veteranul de la Hollywood a anunţat că filmul, care va avea premiera pe 28 septembrie în Statele Unite, este ultimul în care va juca.

Cunoscut pentru roluri din filme ca „Butch Cassidy şi Sundance Kid” (1969), „Cacealmaua” (1973), „Toţi oamenii preşedintelui” (1976), „Cele trei zile ale Condorului” (1975) şi „Departe de Africa” (1985), Redford a mărturisit că intenţionează să se axeze pe regie.

Casey Affleck, Sissy Spacek şi cântăreţul Tom Waits fac parte din distribuţia filmului lui David Lowery.

Întotdeauna am fost atras de ideea de răufăcători şi am jucat acest rol de multe ori, aşa că acum am urmat exemplul. – Robert Redford.

Un aspect-cheie al filmului, bazat pe viaţa criminalistului Forrest Tucker, este relaţia dintre personajul lui Redford şi poliţistul detectiv aflat pe urmele sale.  Affleck îl interpretează pe poliţistul în chestiune, care a lucrat înainte cu Lowery la „Ain’t Them Bodies Saints” şi „A Ghost Story”.

Regizorul David Lowery a subliniat că a ales să filmeze pe peliculă de 16 mm „pentru a face ca filmul să pară de modă veche, realizat într-o epocă diferită”.

Festivalul de Film de la Toronto se va încheia pe 16 septembrie.

Legendarul Robert Redford

Robert Redford, actor, regizor, producător şi filantrop, s-a născut pe 18 august 1936, în Santa Monica. A jucat în peste 70 de filme artistice şi de televiziune, iar printre acestea se numără „Jeremiah Johnson” (1972), satira politică „Candidatul” (1972), „Cei mai frumoşi ani/ The Way We Were” (1973) şi „Cacealmaua/ The Sting” (1973), rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar.

Pe parcursul anilor 1974 – 1976, Redford a fost prezent în box office cu filmele „Marele Gatsby/ The Great Gatsby” (1974), „Marele Waldo Pepper/ The Great Waldo Pepper” (1975) şi „Cele trei zile ale Condorului/ Three Days of the Condor” (1975).

Popularul şi aclamatul „Toţi oamenii preşedintelui” (1976), regizat de Alan J. Pakula şi scris de William Goldman, a fost un film ce a costituit un punct de reper pentru Redford.

A primit premiul Oscar de două ori – în 1981, pentru regia filmului „Oameni obişnuiţi/ Ordinary People”, şi în 2003, pentru întreaga sa activitate.

Foto: Robert REDFORD – facebook

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.