Robin Williams & Christopher Reeve. O fotografie…
https://www.ziarulmetropolis.ro/robin-williams-christopher-reeve-o-fotografie/

Puţini ştiu că Robin Williams, care ar fi împlinit, ieri, 65 de ani, şi Christopher Reeve, cel mai faimos şi îndrăgit “Superman”, au fost colegi de cameră pe când aveau 17 ani. În ultimul an de facultate, cei doi au fost aleşi să studieze arta dramatică la apreciata Juilliard School of Performing Arts din New York.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2016

Christopher Reeve va deveni cunoscut publicului în 1978, odată cu apariţia în Superman, în timp ce Robin Williams ajunge în atenţia cinefililor doi ani mai târziu, după ce Robert Altman îi încredinţează rolul principal în “Popeye”.

Prietenia dintre Robin Williams şi Christopher Reeve a continuat de-a lungul întregii vieţi, în ciuda dramelor personale care aveau să îi lovească pe cei doi mari actori.

În 1995, Christopher Reeve i-a spus soţiei sale, Barbarei Walters, că “îşi doreşte să moară” după ce a rămas paralizat în urma unui accident de călărie.

Christopher Reeve

Christopher Reeve

Barbara i-a spus că dacă doreşte să meargă mai departe în acest sens, vor “găsi o soluţie pentru a face asta”. Dar a adăugat: “Eşti acelaşi, în continuare. Şi noi te iubim.”

Mai târziu, după plecarea ei, Christopher stătea întins pe patul de spital, cufundat în gânduri negre.

Dintr-o dată, un doctor a dat buzna în camera sa strigâd: “Întoarce-te!”. “Cum?”, a răspuns surprins Reeve care ştia că, paralizat fiind, nu poate face aşa ceva. Dar doctorul a insistat: “Întoarce-te!”

Christopher Reeve era pe punctul de a chema o asistentă în momentul în care a realizat că nu era vorba despre un doctor ci despre Robin Williams, vechiul său prieten.

Atunci Reeve a izbucnit în râs. Mai târziu i-a povestit lui Walters: “Am realizat în acea clipă că dacă pot râde, voi putea supravieţui”.

Foto: Robin Williams & Christopher Reeve, în 1981 – facebook

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

30
/12
/14

Ovidiu Iuliu Moldovan: ardeleanul greco-catolic cu privirea directă şi faţa neîmblânzită de zâmbet, sigur în gesturi, un om ce nu putea fi scos din ale lui, cu trăsături tipice zodiei Capricornului... Duritatea lui masculină era arma cu care confisca mintea oricărei femei.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.

29
/12
/14

O selecție de 14 dintre filmele premiate care au marcat ultimul an va fi proiectată la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme semnate de regizori ca Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

23
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Când resemnarea părea să fie singura cale de a încheia un an cinematografic românesc mediocru, apare - doar la HBO, nu și în săli - un documentar revigorant și (cu adevărat) emoționant, „Toto și surorile lui”, capabil să dărâme prejudecăți.

19
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Nimic nu părea să anunțe schimbarea de direcție. După ce a regizat două parodii reușite la filmele cu spioni și, în special, la seria cu James Bond și, ulterior, filmul de mega-succes „The Artist”, francezul Michel Hazanavicius se lansează în drama de război.