Robin Williams & Christopher Reeve. O fotografie…
https://www.ziarulmetropolis.ro/robin-williams-christopher-reeve-o-fotografie/

Puţini ştiu că Robin Williams, care ar fi împlinit, ieri, 65 de ani, şi Christopher Reeve, cel mai faimos şi îndrăgit “Superman”, au fost colegi de cameră pe când aveau 17 ani. În ultimul an de facultate, cei doi au fost aleşi să studieze arta dramatică la apreciata Juilliard School of Performing Arts din New York.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2016

Christopher Reeve va deveni cunoscut publicului în 1978, odată cu apariţia în Superman, în timp ce Robin Williams ajunge în atenţia cinefililor doi ani mai târziu, după ce Robert Altman îi încredinţează rolul principal în “Popeye”.

Prietenia dintre Robin Williams şi Christopher Reeve a continuat de-a lungul întregii vieţi, în ciuda dramelor personale care aveau să îi lovească pe cei doi mari actori.

În 1995, Christopher Reeve i-a spus soţiei sale, Barbarei Walters, că “îşi doreşte să moară” după ce a rămas paralizat în urma unui accident de călărie.

Christopher Reeve

Christopher Reeve

Barbara i-a spus că dacă doreşte să meargă mai departe în acest sens, vor “găsi o soluţie pentru a face asta”. Dar a adăugat: “Eşti acelaşi, în continuare. Şi noi te iubim.”

Mai târziu, după plecarea ei, Christopher stătea întins pe patul de spital, cufundat în gânduri negre.

Dintr-o dată, un doctor a dat buzna în camera sa strigâd: “Întoarce-te!”. “Cum?”, a răspuns surprins Reeve care ştia că, paralizat fiind, nu poate face aşa ceva. Dar doctorul a insistat: “Întoarce-te!”

Christopher Reeve era pe punctul de a chema o asistentă în momentul în care a realizat că nu era vorba despre un doctor ci despre Robin Williams, vechiul său prieten.

Atunci Reeve a izbucnit în râs. Mai târziu i-a povestit lui Walters: “Am realizat în acea clipă că dacă pot râde, voi putea supravieţui”.

Foto: Robin Williams & Christopher Reeve, în 1981 – facebook

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.