Roma se pregăteşte pentru cea de a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film
https://www.ziarulmetropolis.ro/roma-se-pregateste-pentru-cea-de-a-vii-a-editie-a-festivalului-international-de-film/

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Roma se va desfăşura în capitala Italiei, la Auditorium-ul „Parcul Muzicii”, în opt săli, în perioada 9 – 17 noiembrie 2012. Noul director artistic al Festivalului, Marco Muller, producător şi critic de film, în perioada 2004 – 2011 a fost directorul artistic al Mostrei […]

Un articol de Andrada Văsii|8 noiembrie 2012

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Roma se va desfăşura în capitala Italiei, la Auditorium-ul „Parcul Muzicii”, în opt săli, în perioada 9 – 17 noiembrie 2012.

Noul director artistic al Festivalului, Marco Muller, producător şi critic de film, în perioada 2004 – 2011 a fost directorul artistic al Mostrei Internaţionale de Artă Cinematografică din Veneţia. Programul celei de a şaptea ediţii a Festivalului de la Roma se anunţă a fi interesant: vor fi prezentate 59 de lungmetraje, toate în premieră mondială, 12 mediumetraje şi 34 de scurtmetraje, din 26 de ţări, printre care Italia, SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, China, Brazilia, Argentina, Australia, Rusia sau Spania. În competiţia internaţională vor fi proiectate 13 filme în premieră mondială, plus două filme-surpriză, iar în afara concursului – cinci opere cinematografice în premieră mondială şi patru în premieră internaţională.

Filmul de deschidere, prezentat în afara concursului, va fi „Aşteptând marea”, al regizorului rus Bahtiar Hudojnazarov, iar filmul de închidere, tot în afara competiţiei, va fi „Un pistol în fiecare mână”, al regizorului spaniol Cesc Gay.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, din partidul de dreapta Poporul Libertăţii, a declarat că „legătura dintre cinema şi acest oraş face parte din cultura naţională, care este una dintre principalele resurse pe care Roma va trebui să se bazeze pentru a putea depăşi actuala criză economică”. Printre surprizele anunţate de Muller se numără şi posibila prezenţă la Roma a cunoscutului regizor american Quentin Tarantino.

În competiţia internaţională vor fi proiectate lungmetraje realizate de regizori apreciaţi, printre care Roman Coppola (fiul lui Francis Ford Coppola), japonezul Takashi Miike, polonezul Jozef Skolimovski, americanul Larry Clark, rusul Aleksei Fedorcenko, francezul Jacques Doillon, ucraineana Kira Muratova şi italianul Pappi Corsicato.

În afara competiţiei, vor fi proiectate ultimele opere ale regizorilor Marjane Satrapi (Franţa), Walter Hill (SUA), Michele Placido (Italia), P.J. Hogan (Australia) şi Bill Condon (SUA). Juriul competiţiei oficiale, compus din şapte personalităţi ale cinematografiei şi culturii mondiale, va fi prezidat de Jeff Nichols, scriitor şi regizor american, autor al filmului „Mud”, prezentat la ultima ediţie a Festivalului de la Cannes. Juriul va acorda premiul „Marc Aurelio” pentru cel mai bun film, premiul pentru cea mai bună regie, un premiu special al juriului, premiul pentru cei mai buni actori şi premiul pentru cel mai bun scenariu.

Premiul pentru întreaga carieră va fi înmânat de Sylvester Stallone regizorului Walter Hill, „care face parte din legenda cinematografiei americane”, a declarat Marco Muller.

 

Sursa: Agerpres

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.