Romanian Jewelry Week 2.0 – 191 designeri de bijuterie contemporană, 6 expoziții colective, 5 locații culturale conexe
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanian-jewelry-week-2-0-191-designeri-de-bijuterie-contemporana-6-expozitii-colective-5-locatii-culturale-conexe/

Romanian Jewelry Week 2.0 sărbătoreşte bijuteria contemporană între 30 septembrie şi 3 octombrie cu expoziţii, conferinţe, tururi ghidate şi târguri şi peste 190 de designeri români şi internaţionali care vor expune mii de creaţii de bijuterie.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2021

Expoziția centrală se va deschide joi, 30 septembrie, ora 11:00 la Arcub Gabroveni și va prezenta mii de creații de la 191 designeri de bijuterie contemporană din peste 25 țări din întrega lume, propunând creații semnate de artiști contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Coreea de Sud și multe altele.

Expoziția va fi completată de șase expoziții colective, școli și asociații internaționale de renume: Milano Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Co-Adorn Art Jewellery Society Canada, Sheffield Hallam University UK, Plus One Collective și The Gallery of Art in Legnica Polonia. Expoziția va prezenta de asemenea și doi designeri internaționali invitați speciali – Daniella Saraya (Israel) și Claudia Lepik (Cluster London Artist in Residence).

Romanian Jewelry Week 2.0 face un tur la bijuteriei contemporane în 5 locații culturale din Bucuresti: ARCUB – Hanul Gabroveni – expoziția centrală, Muzeul Național de Istorie a României – Tur ghidat Tezaurul României, Galeria Galateca – Neo Fair – Eco & Wood Edition, AlbAlb – Romanian Jewelry Focus, Dizainăr – Vitrina de Bijuterie.

Un juriu internațional de renume va desemna premiile din această ediție, juriu care are în componență reprezentanți consacrați ai unora dintre cele mai importante organizații internaționale din domeniul bijuteriei contemporane precum Federația Europeană de Bijuterie de la Bruxelles, Muzeul de Bijuterie din Atena Ilias Lalaounis, Joya Barcelona, Legnica Silver Festival și multe altele.

HARTA OFICIALĂ ROMANIAN JEWELRY WEEK 2021

1. ARCUB – Hanul Gabroveni – Locație principala Romanian Jewelry Week
Spațiul de expoziție Arcub va găzdui expoziția centrală Romanian Jewelry Week, precum și o secțiune specială de târg cu vânzare pe perioada celor 4 zile de eveniment, cu peste 190 designeri și peste 1500 exponate de bijuterie contemporană.

Program de vizitare – 30 septembrie – 3 octombrie 2021 între 11.00 și 20.00
Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim.ro – https://www.eventim.ro/ro/bilete/romanian-jewelry-week-2021-bucuresti-centrul-cultural-arcub-hanul-gabroveni-1249475/performance.html

Evenimente speciale:
30 septembrie 2021, ora 18.00 – Curator Tour – Tur ghidat în expoziție realizat de David Sandu, fondatorul și curatorul Romanian Jewelry Week
3 octombrie 2021, ora 17.00 – Ceremonia de Premiere Romanian Jewelry Week 2021

2. Muzeul Național de Istorie a României
Muzeul Național de Istorie a României organizează cu prilejul Romanian Jewelry Week 2021 o serie de tururi ghidate în expoziția permanentă Tezaurul Istoric și în expoziția temporară “Fragment. Experienta Restaurarii”, precum și o serie de workshop-uri demonstrative de bijuterie realizate de artiștii Mihaela Ciocâlteu și Doina Bacalu.

Program de vizitare: 30 septembrie – 3 octombrie 2021 între 10.00 și 18.00
Evenimente speciale: 30 septembrie și 1 octombrie 2021, 16.00 – workshop-uri demonstrative de bijuterie și tururi ghidate. Accesul se face prin confirmare prealabilă la adresa de email [email protected], pe baza achiziției în prealabil a biletului general de acces în muzeu disponibil online aici https://mnir.booktes.com

3. Galeria Galateca
Intre 30 septembrie si 3 octombrie, Galeria Galateca va gazdui o selectie curatoriala de designeri internationali marca Romanian Jewelry Week, precum si o vitrina dedicata. Pe 2 si 3 octombrie va avea loc și târgul de design Neo Fair – Eco & Wood Edition. Noi artisti si noi concepte vor anima galeria, intr-o saptamana dedicata designului de bijuterie.

Program de vizitare: 30 septembrie – 1 octombrie – 12.00 – 20.00. 2 octombrie – 11.00 – 21.00, 3 octombrie – 11.00 – 19.00
Program special: vineri, 1 octombrie 2021, ora 19.00 – Panel “Design for a Better World” si preview Neo Fair – Eco & Wood Edition

4. AlbAlb – Romanian Jewelry Focus
În cadrul Romanian Jewelry Week 2021, AlbAlb propune prezentarea unei selecții curatoriate de piese de către unii dintre cei mai apreciați designeri români de bijuterii, având în portofoliu bijuterii purtabile care pot fi încercate și achiziționate în magazin. Printre designeri se numără: Monom, Contemporia, Dani Păun, Miruna Belicovici, Anayd Blu, Maria Paltin, i{n}stance, Artefact Room, Josephine, Atelier Devi, Diana Cojocaru, What if I Fly, Curandera, Carla Szabo, Ceramic Sparrow.

Program de vizitare: 30 septembrie – 3 octombrie 11:00-18:00, Str. Lt. Av. Șerban Petrescu 1, București
Evenimente speciale: Sâmbătă, 2 octombrie, 15.00 – 18.00 Lansarea showroom-ului Monom
la AlbAlb / Duminică, 3 octombrie, 15.00 – 18.00 Lansarea la AlbAlb a colecției Ne/implinit
semnată Mesteshukar ButiQ

5. Dizainăr – Vitrina de bijuterie
A venit momentul ca bijuteria contemporană să aibă o vitrină dedicată în cadrul showroom-ului Dizainăr, magazinul de design românesc fondat în 2012 ce și-a propus să pună pe picioare o piață vibrantă de produs și concept autohtonă, capabilă sa concureze la standarde internaționale. Pe www.dizainar.com găsiții o selecție de peste 600 de produse de serie ale designerilor români.

Program de vizitare – 30 septembrie – 3 octombrie 2021, orele 12:00-19:00 @ Dizainăr showroom, Str. Puțul cu Plopi nr.17, zona Cișmigiu

*Toate evenimentele și expozițiile se vor desfășura în condiții de siguranță, respectând normele de distanțare socială. Vizitatorii sunt rugați să poarte mască pe toată durata evenimentelor și să respecte regulile fiecărei locații.

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/

23
/04
/17

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 și 30 aprilie, cu două evenimente.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

12
/04
/17

Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.

11
/04
/17

Premiul Pulitzer 2017 pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.

30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

20
/03
/17

Fotograful Mircea Albuțiu vă prezintă 10 imagini din seria de 40, numită New Energy. Seria a fost expusă la Arcade 24 în Bistrița Năsăud în septembrie 2015; în 28 aprilie 2017 va fi vernisată la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria, Portugalia iar în august 2017 la sediul ICR din Lisabona.