Romfilatelia pune în circulaţie emisiunea de mărci poştale Artă – Aniversări, Comemorări
https://www.ziarulmetropolis.ro/romfilatelia-pune-in-circulatie-emisiunea-de-marci-postale-arta-aniversari-comemorari/

Romfilatelia introduce în circulaţie, începând de vineri, emisiunea de mărci poştale Artă – Aniversări, Comemorări, formată din două timbre poştale ce ilustrează operele a două dintre personalităţile marcante ale artei româneşti: Ştefan Luchian şi Nicolae Grigorescu.   Potrivit unui comunicat transmis miercuri, emisiunea aniversează totodată 175 de ani de la naşterea lui Nicolae Grigorescu şi […]

Un articol de Andrada Văsii|16 ianuarie 2013

Romfilatelia introduce în circulaţie, începând de vineri, emisiunea de mărci poştale Artă – Aniversări, Comemorări, formată din două timbre poştale ce ilustrează operele a două dintre personalităţile marcante ale artei româneşti: Ştefan Luchian şi Nicolae Grigorescu.

 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, emisiunea aniversează totodată 175 de ani de la naşterea lui Nicolae Grigorescu şi 145 de ani de la naşterea lui Ştefan Luchian.

Cele două timbre ale emisiunii cu valorile nominale de 4,50 lei şi 9,10 lei reproduc autoportretele celor doi mari pictori români.

Alături de cele două timbre ale seriei, emisiunea conţine şi o coliţă dantelată, plicul ”prima zi” şi o cromolitografie tematică echipată cu coliţa emisiunii, realizată într-un tiraj limitat de 200 exemplare, numerotată cu roşu de la 001 la 200, având imprimată sigla Romfilatelia în ”timbru sec”.

Începând cu ziua de vineri, emisiunea de mărci poştale Artă – Aniversări, Comemorări va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Sursa: Agerpres

27
/05
/14

„A fost odată ca niciodată” este expresia care ne introduce în universul magic al poveștilor. Rolul ei este să sublinieze intrarea celor care ascultă sau citesc un basm într-un timp și un spațiu mitice, când totul este, era sau va fi posibil.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

27
/05
/14

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%). Vizitatorii tîrgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a tîrgului), dar şi peste 100 de titluri la preţul unic de 9,99 lei.

27
/05
/14

Ziarul Metropolis inaugurează o serie de „interviuri – foileton” cu scriitori români contemporani. Primul pe lista noastră este Şerban Tomşa, autorul romanelor „Biblioteca lui Noe”, „Maimuţe în haremul nopţii”, „Gheţarul” (premiul Asociației Scriitorilor din București) şi „Călugărul Negru”.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

Jean Constantin n-a urmat o şcoală de actorie. Dar, exploatând comicul de situaţie cultivat în şcoala cupletului revuistic, apelând la umorul verbal și la efectele unei dicţii particulare, artistul a avut succes. La 83 de ani, când a murit, avea o popularitate uriaşă, ce-l menţinea pe „creasta valului”.

26
/05
/14

În această noapte, de la ora 23.10, pe TVR 2, cinefilii se pot bucura de un film premiat cu Palme d'Or, la Festivalul de Film de la Cannes, în urmă cu aproape trei decenii. Este vorba despre pelicula franceză Sub soarele lui Satan (SOUS LE SOLEIL DE SATAN, 1987)

26
/05
/14

MEMORIA CULTURALĂ Nu avea nimic din morga multor vedete, deşi câştigase destulă popularitate. Vorbea deschis, era prietenos, se mişca dezinvolt. Ştefan Bănică (n. 11 noiembrie 1933, Călărași - d. 26 mai 1995) a urmat cursurile Liceului „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, unde i-a avut colegi pe Valeriu Grama şi pe Lucian Pintilie.